Συμβουλές για αποτελεσματική ανακύκλωση


Οικογένεια
5/08/2021
Η ανακύκλωση βοηθάει στο μέγιστο στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος!

Η σωστή ανακύκλωση των συσκευασιών, βοηθάει στο μέγιστο στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Πολλοί από εμάς έχουμε προσπαθήσει να υιοθετήσουμε απλές συνήθειες ανακύκλωσης, αλλά συχνά, οι καλές προθέσεις μας να βοηθήσουμε τον πλανήτη, ανατρέπονται από τη λανθασμένη ανακύκλωση, ή απλά από την έλλειψη γνώσης του τι μπορεί να ανακυκλωθεί. Όμως, μπορούμε όλοι να κάνουμε αποτελεσματική ανακύκλωση και να κάνουμε τη διαφορά για τον πλανήτη μας.

Εάν θέλετε και εσείς να κάνετε…περισσότερα, δοκιμάστε να ακολουθήσετε κάποιες απλές συμβουλές, όπως οι παρακάτω:

  • Στο σουπερμάρκετ, αξιολογήστε τις αγοραστικές σας συνήθειες και σκεφτείτε τα προϊόντα που αγοράζετε και παράγουν τα περισσότερα απόβλητα, όπως συσκευασμένα τρόφιμα σε περιττό πλαστικό περιτύλιγμα ή προϊόντα με υπερβολική, περιττή συσκευασία. Αναρωτηθείτε εάν υπάρχει οικολογικός τρόπος να αγοράσετε αυτό που χρειάζεστε, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά αντί για προ-συσκευασμένα, και παραλείψτε εντελώς την πλαστική σακούλα.
  • Επίσης, καθαρίστε την ανακύκλωσή σας από υπολείμματα φαγητού ή υγρών πριν πάει στον ειδικό, μπλε κάδο, έτσι ώστε να μειώσετε τη μόλυνση και να βελτιώσετε την αποδοτικότητά της!
  • «Τσαλακώστε» μεταλλικά κουτιά και πλαστικά μπουκάλια για να απομακρύνετε τον υπερβολικό αέρα και «ισοπεδώστε» τα κουτιά από χαρτόνι, πριν πάνε και αυτά στην ανακύκλωση.
  • Πριν απορρίψετε ένα αντικείμενο ή προϊόν, σκεφτείτε εάν μπορεί να ανακυκλωθεί· τα στρώματα είναι γεμάτα με πολύτιμα υλικά και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, όπως αντίστοιχα και οι ηλεκτρικές συσκευές και οι μπαταρίες σε ειδικά σημεία, τα γυαλιά οράσεως, οι χρησιμοποιημένες κάψουλες καφέ και οι συσκευασίες από αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό, γυαλί και χαρτί.

 

Έτσι, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία, μικρή ή μεγάλη, κάνουμε την κάθε μας ημέρα…καλύτερη!