Κάθε μαμά αξίζει ένα μεγάλο «Μπράβο»!


Οικογένεια
4/10/2018
Η γιορτή της μητέρας είναι μια καλή ευκαιρία να αφιερώσουμε σε κάθε μαμά όλη μας την αγάπη, τα πιο γλυκά λόγια και την πιο τρυφερή αγκαλιά μας.

Όλοι είμασταν παιδιά και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πάντα στη γιορτή της μητέρας της κάναμε εκπλήξεις με κάρτες και μικρά δείγματα της αγάπης μας. Ακόμα κι αν είχαμε τσακωθεί, αυτή η μέρα ήταν πάντα μια καλή αφορμή για να αφήσουμε στην άκρη κάθε παρεξήγηση και να έρθουμε πιο κοντά! Όσο μεγαλώνουμε λοιπόν η μέρα αυτή γίνεται όλο και πιο ανεκτίμητη, ειδικά αν έχετε γίνει εσείς, η ίδια μαμά.

Η αλήθεια είναι ότι το να έχεις παιδιά είναι μια πλήρης απασχόληση, ένα γεμάτο 24ωρο από παιδικές φωνές που η φροντίδα τους, ειδικά όταν είναι μικρά, δε σταματά ποτέ. Μπορεί να νιώθετε ότι τα δυο σας χέρια δεν φτάνουν για να τα προλάβετε όλα και να τους χαρίσετε τα πάντα στην εντέλεια. Κάποιες φορές νιώθετε ότι θέλετε να ξαναγυρίσετε στο ρόλο του παιδιού και να νιώσετε ξανά τη φροντίδα της μητέρας σας. Ή έστω τώρα και μεγάλη, η ανάγκη αυτή δεν σταματά ποτέ να σας πιάνει. Από την άλλη όμως, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στο τέλος της ημέρας φαίνεται να τα καταφέρνετε περίφημα.

Η πορεία σας προς τη μητρότητα είναι γεμάτη προκλήσεις. Είτε μικρές είτε μεγάλες πάντα καλείστε να ανταπεξέλθετε και να τα καταφέρετε. Η δική σας επιβράβευση, η ανεκτίμητη ανταμοιβή σας είναι το φιλί, η αγκαλιά, το χάδι, το «σ’ αγαπώ» του παιδιού σας, αυτή τη μοναδική γιορτή της μητέρας.

Παρακάτω βρίσκονται μερικοί λόγοι για τους οποίους η μητρότητα είναι ένα μεγάλο ταξίδι ζωής που κάθε άνθρωπος αξίζει να το ζει.

Απέραντη ευγνωμοσύνη

Τα παιδιά σας μαθαίνουν τη συγχώρεση, τη συμπόνοια και την ευγνωμοσύνη καθημερινά. Κρατήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης και σημειώστε τα θετικά που αποκομίζετε από αυτά. Έτσι τις ημέρες που η διάθεσή σας είναι κάπως πεσμένη, ανατρέξτε σε αυτό για να πάρετε δύναμη.

Ομάδα υποστήριξης

Η μητρότητα ανοίγει νέα κεφάλαια στη ζωή σας με αναπάντεχο τρόπο. Η επαφή με άλλες μητέρες εμπλουτίζει τη ζωή με νέες φιλίες, χιούμορ και υποστήριξη. Χάρη στην ομάδα μαμάδων, γίνεστε πιο δυνατή και δυναμική ως γονέας.

Μάθηση εφ’ όρου ζωής

Η μητρότητα σας δίνει την ευκαιρία να καθοδηγήσετε σωστά τα παιδιά σας ώστε να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντά τους και να ακολουθήσουν τα πράγματα που τους συναρπάζουν.

Μια δεύτερη ευκαιρία να γίνετε ξανά παιδιά

Κοιτώντας τον κόσμο με ενθουσιασμό μέσα από τα μάτια ενός παιδιού είναι σαν μια δεύτερη ευκαιρία να γίνετε ξανά παιδιά μαζί τους και να ζήσετε με ώριμη (πλέον) ματιά όλες τις πρώτες στιγμές των παιδιών σας.

Αγάπη δίχως όρους

Η μητρότητα σας διδάσκει να συγχωρείτε και να αγαπάτε δίχως όρια. Ένα γλυκό ταξίδι γεμάτο τρυφερότητα.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μαμάδες!