Πέντε τρόποι για να ξεκινάς την ημέρα με θετική διάθεση


Ευ Ζην
21/12/2020
Οι πρωινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου!

Σύμφωνα με τη γνωστή ρήση, «η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται». Πώς, λοιπόν, να εξελιχθεί ομαλά και ευδιάθετα η ημέρα μας, όταν εμείς δεν έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να πάρει την ανάλογη έκβαση; Η αλήθεια είναι πως όλες έχουμε καλές και κακές ημέρες, αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Το ζήτημα όμως είναι, πώς μπορούμε να τις βελτιώσουμε και να τις απολαύσουμε ακόμη περισσότερο;

Σίγουρα, το να πεταγόμαστε αλαφιασμένες από το κρεβάτι έχοντας πατήσει επανειλημμένα το «snooze» στο ξυπνητήρι και να ξεκινάμε το 8ωρο με λίγες γουλιές καφέ και ένα εντελώς άδειο στομάχι, δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε τη νέα ημέρα που απλώνεται μπροστά μας. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε μία νέα, ωφέλιμη πρωινή ρουτίνα, η οποία θα μας χαρίζει ώθηση, ενέργεια και θετική διάθεση, για να πραγματοποιούμε καθημερινά ένα δυνατό ξεκίνημα!

Ρυθμίζουμε το ξυπνητήρι μας λίγα λεπτά νωρίτερα

Ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ημέρας μας αλλά και τον τρόπο ζωής μας εν γένει, είναι η ώρα που έχουμε συνηθίσει να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι. Όταν εγκαταλείπουμε τα παπλώματα αγχωμένες και αργοπορημένες, έχουμε ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μας, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την έναρξη της νέας ημέρας. Ρυθμίζοντας το ξυπνητήρι μας λίγα λεπτά νωρίτερα από ό,τι συνήθως, θα έχουμε το περιθώριο να ακολουθήσουμε ήρεμα και χαλαρά την πρωινή μας ρουτίνα και να μπούμε ομαλά στους ρυθμούς της νέας ημέρας.

Αξιοποιούμε τα πρώτα λεπτά της νέας ημέρας

Ένα λάθος που κάνουμε αρκετές από εμάς, τη στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας, είναι πως πιάνουμε αμέσως το κινητό και αρχίζουμε να περιηγούμαστε στα κοινωνικά δίκτυα. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, το 61% των ανθρώπων που ξεκινάει την ημέρα του μπροστά από μία οθόνη, καταλήγει να περνάει τουλάχιστον 1 με 3 ώρες ημερησίως στην ίδια στάση. Για να απαλλαγούμε από αυτή τη συνήθεια, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη χρήση του κινητού με μερικές σύντομες και εύκολες διατάσεις των ώμων, του λαιμού και των χεριών, οι οποίες θα ενεργοποιήσουν το σώμα και θα ενισχύσουν την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό.

Πέντε τρόποι για να ξεκινάς την ημέρα με θετική διάθεση

Δεν παραβλέπουμε το πρώτο γεύμα της ημέρας

Λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις των ειδικών διατροφολόγων, το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι το πιο «πολύτιμο» για τον οργανισμό μας, αφού είναι εκείνο που θέτει σε λειτουργία τον μεταβολισμό, ενώ καθορίζει σημαντικά την ποσότητα φαγητού που θα καταναλώσουμε εντός της ημέρας. Η μπανάνα, το γιαούρτι, η βρώμη και το αβγό, είναι μόνο μερικές από τις τροφές που αξίζει να προσθέσουμε στο πρωινό μας, για να λάβουμε τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, ώστε να πραγματοποιήσει κάθε λειτουργία του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Απολαμβάνουμε μία «ιεροτελεστία» περιποίησης

Πριν μπούμε στους έντονους ρυθμούς το 8ώρου, καλό θα ήταν να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στην προσωπική μας φροντίδα, απολαμβάνοντας μία σύντομη αλλά εξαιρετικά αναζωογονητική «ιεροτελεστία» περιποίησης. Κάνοντας ένα γρήγορο ντους, εφαρμόζοντας στο σώμα μας μία ενυδατική μυρωδάτη λοσιόν και μία ειδική κρέμα στο πρόσωπό μας, όχι μόνο θα αισθανθούμε πιο όμορφα με τον εαυτό μας, αλλά θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση. Επιπλέον, ανεξάρτητα από το εάν εργαζόμαστε ακόμη από το σπίτι, είναι σημαντικό μην παραμελούμε τα μαλλιά και το ντύσιμό μας, αφού αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι που θα μας βοηθήσουν να «μπούμε» με… φόρα και άλλον αέρα στη νέα ημέρα!

«Εστιάζουμε» στις καλές στιγμές της ημέρας

Ένας τρόπος για να ξεκινήσουμε με «ανεβασμένη» διάθεση την ημέρα μας, είναι να εστιάσουμε από νωρίς το πρωί στα πράγματα που μας κάνουν να ανυπομονούμε. Με άλλα λόγια, εάν ξυπνάμε σκεπτόμενες τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που μας περιμένουν ή τις δυσκολίες που πιθανόν να προκύψουν μέσα στην ημέρα, το πιο πιθανό είναι πως θα προκαταβάλουμε τον εαυτό μας αρνητικά και θα δώσουμε στην ημέρα μας την ανάλογη τροπή. Ωστόσο, κάνοντας μία καταγραφή όλων εκείνων που θα απολαύσουμε μέσα στο επόμενο 24ωρο, είτε πρόκειται για μία φιλική συνάντηση, λίγες ώρες απογευματινού παιχνιδιού με τα μικρά μας ή έναν βραδινό περίπατο με τον σύζυγο, θα έχουμε αρκετά κίνητρα για να δούμε την ημέρα μας με άλλο «μάτι».

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως η καλή μέρα φαίνεται από το αμέσως προηγούμενο βράδυ. Συνεπώς, για να απολαύσουμε ένα όμορφο και ήσυχο πρωινό, καλό θα ήταν να έχουμε πέσει από νωρίς για ύπνο την προηγούμενη νύχτα, χαρίζοντας στον οργανισμό μας έναν 8ωρο ύπνο που θα τον βοηθήσει να ανακάμψει και να γεμίσει «μπαταρίες» για την ερχόμενη ημέρα.