Άνεση και προστασία για καλό ύπνο όλη τη νύχτα


Ευ Ζην
16/04/2021

Τα οφέλη του ύπνου για την πνευματική και τη σωματική μας υγεία είναι αναμφίβολα πολλά. Από την καλύτερη συγκέντρωση και λήψη αποφάσεων, στην αυξημένη παραγωγικότητα, τον περιορισμό των πιθανοτήτων εμφάνισης πρόωρης γήρανσης, καρδιοπάθειας και υπέρτασης και από την καλή λειτουργία των ορμονών, στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι η σημασία του καλού ύπνου για την υγεία, την ευεξία και τις επιδόσεις μας, είναι ένα θέμα που βρίσκεται συχνά κάτω από το «μικροσκόπιο» των επιστημόνων.

Τέσσερις συμβουλές για καλό ύπνο

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν αρκετές επιλογές στις οποίες μπορούμε να στραφούμε και μικρές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να απολαμβάνουμε άνεση, προστασία και καλό ύπνο. Από τη σωστή στάση του σώματος, στις κατάλληλες διατροφικές επιλογές και από την αλλαγή της διαρρύθμισης του υπνοδωματίου μας στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, δηλαδή τις σερβιέτες νύχτας, που θα μας προσφέρουν άνετο ύπνο, κάθε βράδυ. Ας ανακαλύψουμε, λοιπόν, τις επιλογές που μπορούν να μας βοηθήσουν να απολαμβάνουμε τον ποιοτικό ύπνο που χρειαζόμαστε και τους παράγοντες οι οποίοι καθορίζουν την ποιότητα του ύπνου μας.

1. Βελτιώνουμε το περιβάλλον του υπνοδωματίου μας

Όσο παράξενο και αν φαντάζει, το πώς είναι διαμορφωμένο το υπνοδωμάτιό μας, μπορεί να επηρεάσει τον βαθμό που ο οργανισμός μας δέχεται τα οφέλη του ύπνου, ειδικότερα εκείνα που απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου (REM) -ο οποίος είναι απαραίτητος για τον οργανισμό. Για να μετατρέψουμε, λοιπόν, το υπνοδωμάτιο σε έναν χώρο που ευνοεί τον καλό ύπνο, είναι σημαντικό να μεριμνήσουμε πως θα έχει μία καλή θερμοκρασία (για έναν άνετο ύπνο οι ειδικοί συνιστούν θερμοκρασία που κυμαίνεται από 15,5 έως 19,5 βαθμούς Κελσίου) και ότι θα είναι τελείως σκοτεινό. Καλό είναι επίσης να προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε όσο πιο μίνιμαλ και οργανωμένο γίνεται. Μπορούμε, λοιπόν, να απομακρύνουμε τα περιττά αντικείμενα και να τοποθετήσουμε σε αυτό ένα φυτό, όπως η σανσεβιέρια -που απελευθερώνει οξυγόνο ακόμη και τη νύχτα και καθαρίζει τον αέρα ενώ κοιμόμαστε- και φυσικά, να δώσουμε έμφαση στο στρώμα και τα μαξιλάρια μας. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να σιγουρευτούμε πως το στρώμα μας θα είναι άνετο και πώς τα μαξιλάρια μας, θα μας προσφέρουν καλή υποστήριξη στο κεφάλι και τον λαιμό. Έτσι, θα κοιμόμαστε πιο άνετες και θα περιορίσουμε τις πιθανότητες να ξυπνάμε «πιασμένες» το πρωί και να καταπονούμε, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, το σώμα μας τη νύχτα.

Άνεση και προστασία για καλό ύπνο όλη τη νύχτα

2. Επιλέγουμε ειδικές σερβιέτες νύχτας κατά τη διάρκεια της περιόδου

Ο ύπνος κατά τη διάρκεια της περιόδου δεν είναι εύκολη υπόθεση για πολλές γυναίκες, ωστόσο, μπορεί να γίνει, με τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων γυναικείας υγιεινής. Προκειμένου να κοιμόμαστε καλύτερα και να απολαμβάνουμε τα οφέλη του ύπνου στο έπακρο, ακόμη και όταν έχουμε περίοδο, είναι σημαντικό να επιλέγουμε εξειδικευμένα προϊόντα υγιεινής, δηλαδή σερβιέτες νύχτας, όπως οι Always Ultra Secure Night Σερβιέτες Με Φτερά. Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένες σερβιέτες νύχτας, δηλαδή σερβιέτες που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να προσφέρουν στις γυναίκες την άνεση και την προστασία που έχουν ανάγκη στον ύπνο τους, εκείνες τις ημέρες του μήνα. Να αναφέρουμε απλώς ότι χάρη στο σύστημα InstantDry που διαθέτουν, απορροφούν τα υγρά στη στιγμή, προσφέροντας έως και 100% προστασία, για άνεση και αυτοπεποίθηση, ακόμα και στον ύπνο. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχουν 60% μεγαλύτερο πίσω μέρος* για μεγαλύτερη προστασία καθώς και ότι μεταξύ άλλων, εξουδετερώνουν τις οσμές, διαθέτουν πλαϊνά SecureGuard και τζελ που εγκλωβίζει τα υγρά και τα «τραβά» στο εσωτερικό για να μην ανησυχούμε για τις διαρροές και χάρη στο σύστημα Flex & Fit, μας επιτρέπουν να κοιμόμαστε με άνεση, σε όποια στάση μας βολεύει περισσότερο.

3. Η σωστή στάση του σώματος

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος ύπνου όμως; Ποια στάση ύπνου είναι καλύτερη για την υγεία; Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα ποικίλουν, ωστόσο, οι παρακάτω στάσεις φέρονται να μας προσφέρουν περισσότερη άνεση ενώ κοιμόμαστε. Έτσι, λοιπόν, σε ό,τι αφορά στο σωστό τρόπο ύπνου, η στάση του στρατιώτη, δηλαδή εκείνη στην οποία κοιμόμαστε ανάσκελα, έχοντας τα χέρια μας στα πλάγια, θεωρείται ιδανική για τον ύπνο, καθώς μας επιτρέπει να ξεκουράζουμε τη σπονδυλική στήλη, τον αυχένα και τα χέρια. Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική που μπορεί να μας προσφέρει την άνεση που χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η στάση στην οποία κοιμόμαστε στο πλάι με τα χέρια ευθεία προς τα κάτω, είναι επίσης καλή για τη σπονδυλική μας στήλη. Όσο για την εμβρυϊκή στάση, την προτιμούμε οι περισσότερες γυναίκες, ειδικότερα τις ημέρες της περιόδου, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι καλύτερο να επιλεγούμε να κοιμόμαστε από την αριστερή πλευρά, που είναι καλύτερη για τα ζωτικά μας όργανα. Δεν υπάρχει, λοιπόν, μία «απόλυτη» απάντηση στην ερώτηση ποια στάση ύπνου είναι καλύτερη για την υγεία. Επιλέγοντας κάποια από τις παραπάνω, θα ξέρουμε πάντως ότι θα επιβαρύνουμε λιγότερο το σώμα μας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

4. Μένουμε μακριά από καφέ, αλκοόλ και οθόνες πριν τον ύπνο

Μπορεί η καφεΐνη να έχει ευεργετικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, ωστόσο, δεν θα μας βοηθήσει να απολαύσουμε τον καλό ύπνο που θέλουμε. Διότι όταν η καφεΐνη καταναλώνεται αργά μέσα στην ημέρα, διεγείρει σημαντικά το νευρικό μας σύστημα, γεγονός που μπορεί να μην επιτρέψει στο σώμα μας να χαλαρώσει φυσικά τη νύχτα. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση καφεΐνης έως και έξι ώρες πριν τον ύπνο, μπορεί να δυσχεράνει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου μας. Όσο για το αλκοόλ, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι λανθασμένα πιστεύουν ότι λειτουργεί χαλαρωτικά πριν τον ύπνο. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο, αλλά και τις ορμόνες μας, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, απορυθμίζει τον κιρκαδικό μας ρυθμό, δηλαδή το «βιολογικό ρολόι» του σώματός μας και μεταξύ άλλων, μπορεί να προκαλέσει άπνοια, επηρεάζοντας έτσι σημαντικά και τη διάρκεια του βαθύ ύπνου μας. Για έναν καλό ύπνο, λοιπόν, είναι σημαντικό να επιλέγουμε ένα μη καφεϊνούχο ή μη αλκοολούχο ρόφημα πριν κοιμηθούμε, όπως το χαμομήλι και μεταξύ άλλων, να μένουμε μακριά από το smartphone, το tablet ή το laptop τουλάχιστον μία ώρα πριν ξαπλώσουμε και να μην έχουμε ανοιχτή την τηλεόραση ενώ κοιμόμαστε. Γιατί; Διότι σύμφωνα με έρευνες, το «μπλε φως» των οθονών είναι υπεύθυνο για πολλές διαταραχές ύπνου.

Αφιερώνοντας κατά μέσο όρο 25 χρόνια από τη ζωή μας στον ύπνο, το σίγουρο είναι πως έχουμε κάθε λόγο να ανακαλύψουμε, σήμερα κιόλας, τον σωστό τρόπο ύπνου για εμάς, δηλαδή εκείνον ο οποίος μας προσφέρει τον καλό ύπνο που έχουμε ανάγκη. Και όταν αναφερόμαστε στον ποιοτικό ύπνο, η άνεση και η προστασία μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ας φροντίσουμε να κοιμόμαστε, λοιπόν, έξι με οκτώ ώρες κάθε βράδυ, ας αναδιαμορφώσουμε τα υπνοδωμάτιά μας και κυρίως, ας εξοπλιστούμε με τους ειδικούς, γυναικείους «συμμάχους», εκείνους οι οποίοι δεν θα μας κάνουν να ανησυχούμε για τυχόν διαρροές κατά τη διάρκεια της νύχτας, δηλαδή τις σερβιέτες νύχτας Always Ultra Secure Night Σερβιέτες Με Φτερά.

*σε σχέση με το μέγεθος Normal, Νούμερο 1