Στο βούρτσισμα παίρνει άριστα


Ευ Ζην
6/09/2019

Θέλεις το πιο υγιές χαμόγελο για το παιδί σου; Έχεις τις κατάλληλες συμβουλές και τους σωστούς «συμμάχους»! 



Τα πράγματα είναι απλά και τα εξής τρία:

  • Θέλεις το παιδί σου να μάθει να βουρτσίζει τακτικά τα δόντια του.
  • Να είσαι σίγουρη ότι το κάνει με τον σωστό τρόπο.
  • Να αποκτήσει «αυτονομία» ώστε να μην χρειάζεται να βρίσκεσαι διαρκώς από πάνω του για επίβλεψη!

 

Στη σημερινή εποχή όλα τρέχουν γρήγορα και εσύ ξέρεις ότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο, πρέπει με κάποιο τρόπο να εξασφαλίσεις τα πιο βασικά για το παιδί σου! Ανησυχείς λίγο παραπάνω για την πρόοδό του, για το αν είναι συνεπές στο σχολείο και στις δραστηριότητες ή αν παίρνει καλούς βαθμούς; Καλύτερα να δώσεις προσοχή σε κάτι πιο σημαντικό: το να μάθει να φροντίζει τον εαυτό του! Ακόμα κι αν όλα πλέον γύρω μας είναι αυτοματοποιημένα, η στοματική υγιεινή – εκτός των άλλων – είναι απλά  απαραίτητη!

 

1. Ζήτησε βοήθεια!

 

Μπορεί να θεωρείς δύσκολο το να πείσεις το παιδί σου να είναι τυπικό με την… στοματική του υγιεινή και ναι, είναι! Σημείωσε λοιπόν στην ατζέντα σου το ραντεβού με τον οδοντίατρο κι εκείνος θα αναλάβει την «φιλική» ενημέρωση! Και όταν βρίσκεστε μαζί στο σπίτι, κάντε μία συμφωνία μεταξύ σας: κάθε φορά που καταναλώνει «αμαρτωλά» σνακ και γλυκά, θα πηγαίνει κατευθείαν για βούρτσισμα. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα έχει κερδίσει κάτι: είτε θα μειώσει τις ποσότητες, είτε θα αναγκαστεί να γίνει φίλος με την οδοντόβουρτσα!

 

2. Έχεις συμμάχους!

 

Ποιος είπε ότι το βούρτσισμα των δοντιών είναι βαρετό; Ειδικά για ένα παιδί που έχει εξοικειωθεί από νωρίς με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, η τεχνολογία είναι και εδώ με το μέρος του (και το δικό σου)! Γνωρίζει ήδη πώς να χειρίζεται διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές. Σίγουρα λοιπόν θα εντυπωσιαστεί με μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα που «κινείται» για τέλειο καθαρισμό και παράλληλα κάνει το βούρτσισμα… παιχνίδι! Η Oral-B Stages Power συνδυάζει όλα αυτά τα οφέλη με το βοηθητικό χρονόμετρο που «ειδοποιεί» όταν έχουν ολοκληρωθεί τα 2’ αλλά και με την εφαρμογή Disney Magic Timer (με τους αγαπημένους του ήρωες από το Star Wars ή το Frozen) που κάνει 9 στα 10 παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους περισσότερη ώρα*!

 

Και μην ξεχνάμε ότι η στοματική υγιεινή από νωρίς γίνεται συνήθεια για όλη του τη ζωή!

 

*Βάσει έρευνας του 2014 σε 52 παιδιά ηλικίας 4-14 ετών.