Υιοθετούμε «φυσικές λύσεις» για τον πλανήτη μας


Ευ Ζην
29/06/2021

Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά…στον πλανήτη μας!

 

Η υιοθέτηση βιώσιμων συμπεριφορών μέσα από μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, αλλά και η ανακύκλωση, είναι εξαιρετικά σημαντική για την προστασία του πλανήτη μας!

 

Έτοιμοι για την αλλαγή…

 

Μικρές πράξεις που κάνουν τη διαφορά

 

Η ενέργεια που καταναλώνουμε για τη θέρμανση του σπιτιού μας και το πλύσιμο των ρούχων και των πιάτων μας, αποτελεί ένα μεγάλο ποσοστό της δαπάνης. Όμως, μπορούμε να τη μειώσουμε, χρησιμοποιώντας απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων και πιάτων που είναι αποτελεσματικά ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Αντίστοιχα, όσον αφορά την εξοικονόμηση νερού, μπορούμε να υιοθετήσουμε κάποιες απλές, εύκολες αλλαγές στην καθημερινότητά μας για να βοηθήσουμε στο μέγιστο τον πλανήτη μας. Για παράδειγμα, μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε το νερό από το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών μας για να ποτίσουμε τα φυτά μας ή να κλείνουμε τη βρύση κάθε φορά που ξυριζόμαστε ή πλένουμε τα δόντια μας, εξοικονομώντας έως και 15 λίτρα νερό.

 

Επίσης, η ανακύκλωση που πραγματοποιούμε στο σπίτι μας, είναι εξίσου σημαντική για την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού, αλλά και για το περιβάλλον γενικότερα. Συγκεκριμένα, μπορούμε να ανακυκλώσουμε μία πληθώρα προϊόντων που είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως πλαστικό, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, γυαλί ή και χαρτί.

 

Η P&G για το περιβάλλον

 

Τα προϊόντα κάνουν τη διαφορά

 

Η P&G, με στόχο να επιτύχει ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωση από τους πόρους που χρησιμοποιεί ώστε να φτιάξει τα προϊόντα της, μέχρι τη στιγμή που θα τα χρησιμοποιήσουν οι καταναλωτές. Συγκεκριμένα:

 

 

Ariel

Το απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων Ariel Allin1 PODS, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε χαμηλές θερμοκρασίες, προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα, σε κάθε πλύση. Έτσι, «γυρνώντας» τη θερμοκρασία από τους 40°C στους 30°C, μειώνουμε την ενέργεια κατά 35% και εξοικονομούμε χρήματα.

Fairy

Με τις κάψουλες πλυντηρίου πιάτων, Fairy Platinum Plus, τα πιάτα δεν χρειάζονται ξέβγαλμα πριν την πλύση στο πλυντήριο. Είναι επίσης αποτελεσματικές ακόμα και σε σύντομους κύκλους, βοηθώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Viakal

Το καθαριστικό Viakal είναι πανίσχυρο ακόμα και σε κρύο νερό, για εξοικονόμηση ενέργειας.

Fairy

Όλα τα μπουκάλια Fairy 100% Φυσικό Άρωμα και Fairy 0% Αρώματα & Χρωστικές Ουσίες, παρασκευάζονται με 100% ανακυκλωμένο πλαστικό**, ενώ οι συσκευασίες τους είναι 100% ανακυκλώσιμες**.

Swiffer

Αντίστοιχα, το Σύστημα Καθαρισμού Swiffer με τα Στεγνά Πανάκια είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένες συνθετικές ίνες, ενώ και η συσκευασία τους είναι 100% ανακυκλώσιμη.

*Toluna Έρευνα Ελλάδα – Αντιπροσωπευτικό δείγμα 510 ερωτηθέντων, ηλικίας 18+. Ημερομηνίες διεξαγωγής: 20 Δεκεμβρίου – 7 Ιανουαρίου.

**Εξαιρείται το καπάκι και η ετικέτα