Συμβουλές για να φροντίζεις σωστά την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Ευ Ζην
1/11/2021

Αν θέλεις να απολαμβάνεις μία καθημερινότητα γεμάτη υγεία, η φροντίδα της στοματικής σου κοιλότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να την αποκτήσεις. Το τακτικό πλύσιμο των δοντιών, οι επισκέψεις στον οδοντίατρο και γενικότερα, η συνέπεια ως προς την στοματική υγιεινή, σου εξασφαλίζουν ένα χαμόγελο που «λάμπει» από υγεία, αλλά και τη βεβαιότητα πως δεν θα προκύψουν θέματα υγείας, τα οποία προέρχονται από τα δόντια.

Παρόλα αυτά, μήπως υπάρχει κάποιο κομμάτι της στοματικής υγιεινής, το οποίο παραβλέπεις; Η αλήθεια είναι πως όσο επιμελής και αν είσαι με τη φροντίδα των δοντιών σου, χρειάζεται να διαθέτεις και τους κατάλληλους «συμμάχους», δηλαδή τα εργαλεία που μπορούν να αντιμετωπίσουν και να προλάβουν τα προβλήματα που σχετίζονται με τη στοματική υγεία. Και ένας από αυτούς τους «συμμάχους» είναι η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, το ισχυρό «όπλο» ενάντια στους «εχθρούς» που απειλούν να διαταράξουν την υγεία των δοντιών σου.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως δεν αρκεί να αποκτήσεις μία σύγχρονη, ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για να προσφέρεις στα δόντια σου τη φροντίδα που χρειάζονται, αλλά πρέπει και εσύ να τη φροντίζεις, όπως φροντίζει και εκείνη τα δόντια σου. Για να εξασφαλίσεις, λοιπόν, ένα αποτελεσματικό και σωστό βούρτσισμα των δοντιών, παρακάτω θα βρεις τις συμβουλές των ειδικών για τη φροντίδα της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας.

Πότε χρειάζεται να αλλάζεις κεφαλή στην ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Μπορεί μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, όμως δεν ισχύει το ίδιο για την κεφαλή που ενσωματώνεις σε αυτή. Μάλιστα, οι ειδικοί συνιστούν να αλλάζουμε την κεφαλή βουρτσίσματος κάθε τρεις μήνες, καθώς από τη στιγμή που οι ίνες της κεφαλής αρχίζουν να λυγίζουν και να αλλάζουν φορά, δεν είναι σε θέση να εισχωρούν στα δυσπρόσιτα σημεία της οδοντοστοιχίας, με αποτέλεσμα να μην καθαρίζουν το ίδιο σχολαστικά τα δόντια και τις εσοχές τους. Επιπλέον, ακριβώς επειδή η οδοντόβουρτσα παραμένει εκτεθειμένη στο μπάνιο σου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σταδιακά συγκεντρώνει μικρόβια, σκόνη και βρομιά, γεγονός που τη μετατρέπει σε εστία μόλυνσης για τη στοματική σου κοιλότητα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να αλλάζεις την κεφαλή της οδοντόβουρτσας κάθε τρεις μήνες, επιλέγοντας μία κεφαλή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δοντιών σου, όπως εκείνη που θα βρεις στις Oral-B CrossAction Ανταλλακτικές Κεφαλές. Πρόκειται για μία προηγμένη κεφαλή που διαθέτει γωνία ακριβείας και ειδικά σχεδιασμένες ίνες, ώστε να φτάνει βαθιά ανάμεσα στα δόντια και να απομακρύνει έως και 100% περισσότερη πλάκα, σε σχέση με μία απλή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα.

Πώς θα φροντίζεις καθημερινά την ηλεκτρική οδοντόβουρτσά σου

Μέχρι να έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να αλλάξεις την κεφαλή της ηλεκτρικής σου οδοντόβουρτσας, είναι σημαντικό να την προφυλάσσεις από παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητά της ή να συγκεντρώσουν μολυσματικούς παράγοντες ανάμεσα στις ίνες της. Πώς θα τα καταφέρεις; Τοποθετώντας την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα μακριά από τη λεκάνη του μπάνιου και αποθηκεύοντάς την με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με την οδοντόκρεμα ή άλλες οδοντόβουρτσες. Έπειτα από κάθε χρήση δε, θα την πλένεις με νερό και θα την αφήνεις να στεγνώσει φυσικά. Όλα τα παραπάνω είναι μερικά απλά, αλλά σημαντικά βήματα για να είσαι σίγουρη πως η κεφαλή της οδοντόβουρτσάς σου θα είναι λειτουργική και αποτελεσματική, τουλάχιστον για τρεις μήνες. Με το πέρας του τριμήνου, μπορείς να προμηθευτείς τις Oral-B 3DWhite Ανταλλακτικές Κεφαλές, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι, καθαρίζουν σχολαστικά από δόντι σε δόντι και συνιστούν το κατάλληλο εργαλείο για εσένα που επιθυμείς έναν προηγμένο, επαγγελματικό καθαρισμό με λεύκανση. Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικές ίνες που διαθέτουν απομακρύνουν την πλάκα, ενώ η ειδική κούπα στο κέντρο γυαλίζει και λευκαίνει τα δόντια, αφαιρώντας τους επιφανειακούς λεκέδες.

Δώσε το κατάλληλο κίνητρο στο μικρό σου να ακολουθήσει ωφέλιμες συνήθειες

Όπως το τακτικό πλύσιμο των δοντιών, έτσι και η φροντίδα της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας, είναι μία συνήθεια που χρειάζεται να τη μεταδώσεις στο παιδί σου. Ακριβώς επειδή η στοματική υγιεινή είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με την αποτελεσματικότητα της οδοντόβουρτσας, καλό θα ήταν να προσφέρεις στο παιδί ένα κίνητρο, κάτι που θα του θυμίζει πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αντικαταστήσει την κεφαλή της ηλεκτρικής του οδοντόβουρτσας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από τις Oral-B Ανταλλακτικές Κεφαλές Frozen, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από την ταινία Frozen και σχεδιασμένες σύμφωνα με την απόλυτη καθαριστική δύναμη επαγγελματικών εργαλείων; Εναλλακτικά, υπάρχουν και οι Oral-B Ανταλλακτικές Κεφαλές Star Wars, οι οποίες υπόσχονται να μετατρέψουν το πλύσιμο των δοντιών σε μία διασκεδαστική εμπειρία για το μικρό σου, με «συμμάχους» τους αγαπημένους του ήρωες από τη γνωστή ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Γυναίκα παιδί άντρας

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις συμβουλές που αξίζει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου, για να αναβαθμίσεις την «ιεροτελεστία» του βουρτσίσματος των δοντιών σου. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αλλάζοντας κάθε τρίμηνο την κεφαλή από την ηλεκτρική σου οδοντόβουρτσα, όχι μόνο θα αποκτήσεις έναν «σύμμαχο» ενάντια στην πέτρα, την τερηδόνα και τις παθήσεις που προέρχονται από μία μέτρια στοματική υγιεινή, αλλά θα απολαμβάνεις και ένα όμορφο, υγιές χαμόγελο, το οποίο θα σε γεμίζει αυτοπεποίθηση.