Ένα Πάρκο Τσέπης στα Σεπόλια


Ευ Ζην
28/07/2021

To 3o «Πάρκο Τσέπης» είναι γεγονός! Η P&G μαζί με την Οργάνωση ΓΗ και σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων παρέδωσαν το νέο πάρκο στα Σεπόλια.

Συνεχίζουμε να δημιουργούμε όμορφες και πράσινες γειτονιές

Η πανδημία έχει αλλάξει τη ζωή μας, αλλά και τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Περισσότερο ίσως από ποτέ, έχουμε όλοι την ανάγκη όταν βγαίνουμε από τα σπίτια μας, να νιώθουμε ασφαλείς και να βλέπουμε τη γειτονιά μας πιο όμορφη αλλά και πιο πράσινη. Έχουμε την ανάγκη να κάνουμε βόλτες που ξεκουράζουν την ψυχή και το σώμα μας. Η υπόσχεση που έχει δώσει η P&G για πιο πράσινες και βιώσιμες πόλεις, παίρνει σάρκα και οστά με την υλοποίηση του 3ου «Πάρκου Τσέπης» στα Σεπόλια. Αντλώντας έμπνευση και δύναμη από τα προϊόντα της (Ariel, Fairy και Always), η P&G θέλει να πρασινίσει όσο το δυνατόν περισσότερες γειτονιές στη χώρα μας και να μεταμορφώσει σε γωνιές δροσιάς και ευεξίας, οικόπεδα εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα.

Πάρκο τσέπης με αρωματικά φυτά

Μια βόλτα στα «πράσινα» Σεπόλια

Η P&G σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ και με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αξιοποιούν εγκαταλελειμμένους χώρους και τους μετατρέπουν σε πηγές πρασίνου, σε ανάσες δροσιάς, σε σημεία αναψυχής που είναι προσβάσιμα σε όλους. Μια τέτοια λοιπόν πράσινη όαση δημιουργήθηκε στα Σεπόλια και συγκεκριμένα στην οδό Δράμας. Πρόκειται για ένα πάρκο με έκταση 180 τ.μ., όπου με τη συμβολή του προϊόντος Fairy, τοποθετήθηκαν περισσότερα από 190 φυτά, με βασικούς πρωταγωνιστές τη λεβάντα και το περγαμόντο. Διόλου τυχαία η επιλογή τους, αφού πρόκειται για τα αρώματα που μπορείς να βρεις σε προϊόντα Fairy! Η δράση όμως του Fairy δεν σταματά εδώ, αφού υιοθέτησε το συγκεκριμένο πάρκο, καθώς και ένα παγκάκι, το οποίο είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ο σχεδιασμός και η κατασκευή και αυτού του πάρκου, όπως και του πάρκου τσέπης στο Παγκράτι, πραγματοποιήθηκε βάσει των αρχών της αειφόρας ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, το σύνολο των χωματουργικών εργασιών ανακυκλώθηκαν, ώστε υλικά, όπως για παράδειγμα οι πέτρες και τα χαλίκια, να αξιοποιηθούν ως χώρος αποστράγγισης νερού. Επίσης η εξωτερική εισαγωγή γόνιμου εδάφους ήταν ελάχιστη, καθώς χρησιμοποιήθηκε κομπόστ φυτικής προέλευσης. Τέλος, έχοντας ως στόχο τη μείωση της φωτορύπανσης, ο φωτισμός του χώρου γίνεται με αυτόνομα φωτοβολταϊκά.

Πάρκο τσέπης με αρωματικά φυτά

Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Δήμος Αθηναίων. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: «Αστικά τοπία ξεχασμένα, εγκαταλελειμμένα, που είχαν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, μετατρέπονται σε οάσεις πρασίνου και οξυγόνου, δίνοντας μια ένεση ζωής στις γειτονιές που βρίσκονται, μέσω της πλούσιας και γενναιόδωρης φύτευσης που διαθέτουν, με αστικό εξοπλισμό και με φωτισμό. Ό,τι δηλαδή χρειαζόμαστε για να συναντιόμαστε! Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε αποτελέσματα και να αποδείξουμε ότι η Αθήνα λίγο-λίγο, αλλάζει πολύ».