Κεφτεδάκια γαλοπούλας - Kitchen FAIRY Tales
by Giorgos Tsoulis

Κεφτεδάκια γαλοπούλας γεμιστά με μοτσαρέλα

#tsoulotip: Καλό θα ήταν το μείγμα του κιμά να το αφήσουμε 1 ώρα μέσα στο ψυγείο να βγάλει όλα του τα αρώματα και να σφίξει. Σε περίπτωση που δεν έχουμε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με τους κεφτέδες και ψήνουμε.

  

ΥΛΙΚΑ


60 ml. ελαιόλαδο
4 σκ. σκόρδο, λιωμένες και χωρισμένες στα δύο
2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
700 γρ. τριμμένες ντομάτες
500 γρ. κιμά γαλοπούλας
50 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
1 μεγάλο αυγό
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, και έξτρα για το γαρνίρισμα
1 μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
Αλάτι
Πιπέρι




ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
  1. Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τον μαϊντανό και έπειτα τον προσθέτουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά, το αυγό, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι και τα πλάθουμε όλα μαζί.
  2. Μόλις δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, πλάθουμε σε κεφτεδάκια τον κιμά πιέζοντας μέσα στο κέντρο τους από ένα κύβο μοτσαρέλας και αφήνουμε στην άκρη (το μέγεθος των κεφτέδων να είναι όσο το μέγεθος ενός καρυδιού).
  3. Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα για περίπου 5'.
  4. Μόλις ψηθούν οι κεφτέδες ετοιμάζουμε τη σάλτσα ψιλοκόβοντας το σκόρδο και τα φύλλα δεντρολίβανου τα οποία ρίχνουμε σε ένα δεύτερο τηγάνι που έχουμε ζεστάνει στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Αφού σοταριστεί το σκόρδο προσθέτουμε στο τηγάνι τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τέλος τους κεφτέδες.
  6. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά έως ότου να μαγειρευτούν μέχρι μέσα οι κεφτέδες και να έχει βράσει η σάλτσα.
  7. Μόλις ετοιμαστούν οι κεφτέδες και η σάλτσα είναι έτοιμη, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.


Fish Cake – Kitchen FAIRY Tales by Giorgos Tsoulis