Πώς να διατηρήσετε τα ρούχα σας σε καλή κατάσταση

Πώς να διατηρήσετε τα ρούχα σας σε καλή κατάσταση

Με την κατάλληλη μεταχείριση, από το πλύσιμο και το σιδέρωμα ως τη φύλαξη, μπορείτε να επιμηκύνετε σημαντικά τη «ζωή» των αγαπημένων σας κομματιών, περιορίζοντας την αγορά νέων και συμβάλλοντας στην εκλογίκευση της παραγωγής, σε παγκόσμια κλίμακα.


Η σωστή φροντίδα των ρούχων, εξασφαλίζει άψογη εμφάνιση σε εσάς και τους αγαπημένους σας και, μαζί, βοηθά να εξοικονομήσετε χρήματα για το σπίτι και ενέργεια για τον πλανήτη. 

Μερικές καλές συνήθειες και η «τελετουργία» της γιαγιάς στην αποθήκευση, είναι το μυστικό:

  • Η εποχιακή ή μακροχρόνια αποθήκευση είναι σημαντικό κομμάτι για τη μακροζωία των ρούχων. Φροντίστε να γίνεται σε χώρους στεγνούς και σκιερούς, γιατί η υγρασία ευνοεί την εμφάνιση μούχλας και ο ήλιος αλλοιώνει τα χρώματα και τις ίνες. Καθαρίζετε πάντα σχολαστικά το χώρο, πριν τοποθετήσετε τα ρούχα: ψέκασμα με εντομοκτόνο, καλός εξαερισμός και στη συνέχεια αποθήκευση με φυσικά αντισκωρικά, που θα φτιάξετε βάζοντας σε σακουλάκια λεβάντα, κέδρο, φασκόμηλο ή/και δεντρολίβανο.
  • Πλένετε και σιδερώνετε πάντα τα ρούχα πριν τα αποθηκεύσετε. Χρησιμοποιήστε ένα απορρυπαντικό ρούχων που εμπιστεύεστε, διαφορετικά τυχόν λεκέδες κινδυνεύουν να γίνουν ανεξίτηλοι.
Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Επιλεγμένα Δείγματα
Αποεπιλέξτε το δείγμα
Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα

Για να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση, για περισσότερο, και τα ρούχα της εποχής:

  • Φροντίζετε να αερίζετε τακτικά ντουλάπες και συρτάρια και να τα καθαρίζετε με ζεστό νερό, σαπούνι και αιθέριο έλαιο λεβάντας.
  • Εξοπλιστείτε με έναν κάδο με θήκες και ο διαχωρισμός ανάλογα με το χρώμα θα γίνει παιχνιδάκι για όλους.
  • Αφήστε τα ιδρωμένα ή νωπά ρούχα να στεγνώσουν πριν τα βάλετε στον κάδο με τα άπλυτα.
  • Διαβάζετε πάντα την ετικέτα με τις συμβουλές πλυσίματος κάθε ρούχου.
  • Γυρίζετε τα τζιν και τα μάλλινα από την ανάποδη πριν τα πλύνετε, για να αποφύγετε το ξεθώριασμα και το ξέφτισμα.
  • Πλένετε και σιδερώνετε στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία που απαιτεί κάθε κατηγορία: έτσι μακραίνει η ζωή των ινών. Πολύτιμος σύμμαχος το Ariel, που έχει σχεδιαστεί για να δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στους 30°C.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα μαλακτικό: μειώνει το τσαλάκωμα, πράγμα που συνεπάγεται λιγότερο σιδέρωμα, άρα λιγότερη ταλαιπωρία για τα ρούχα σας.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Lenor Unstoppables

Πρεσβευτές Lenor Unstoppables

"

Οι μαγικές «περλίτσες» σε απογειώνουν με το φανταστικό άρωμά τους! Όταν μάλιστα σιδερώνω, δεν χρειάζομαι καν αποσμητικό χώρου, τόσο όμορφα κι ευωδιαστά μυρίζει το σπίτι μου!!

"

απο Πρεσβευτή
Φανή Μπ.708114