
Υλικά (για 2 άτομα):
1. 100 γρ. σοκολάτα
2. 150 γρ. φουντούκια
3. 125ml ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
4. 62,5ml κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
5. 2 κ.γ. φυτικό λάδι

Ψήστε τα φουντούκια στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο, έχοντας πάντα τον νου σας να μην παραψηθούν. Μόλις πάρουν καφέ χρώμα, βγάλτε τα από τον φούρνο και τρίψτε τα με μια καθαρή πετσετούλα για να αφαιρέσετε τις φλούδες.

Στο μεταξύ, λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή βάζοντάς την σε ένα μπωλ, το οποίο στη συνέχεια θα τοποθετήσετε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά. Η σοκολάτα πρέπει να λιώσει σιγά-σιγά για να μην σβολιάσει.

Αλέστε τα φουντούκια & ανακατέψτε τα με τη σοκολάτα!
Όσο λιώνει η σοκολάτα, περάστε τα φουντούκια σας από το μπλέντερ και αλέστε τα μέχρι να αποκτήσουν βουτυρένια υφή αλλά φροντίστε να παραμείνουν σχετικά τραγανά.
Προσθέστε τα στερεά υλικά και έπειτα τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε για περίπου 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Μπορείτε να διευκολύνετε τη διαδικασία προσθέτοντας μια-δυο κουταλιές του γλυκού λάδι.

Αφήστε το μείγμα 1 ώρα να δέσει!
Μόλις το μείγμα γίνει όσο λείο σας αρέσει, αφήστε το να καθίσει για περίπου μία ώρα (αν προτιμάτε, μπορείτε να το τοποθετήστε στο ψυγείο).

Έτοιμο για σερβίρισμα!
Σερβίρετε την πραλίνα σας με φρεσκοψημένα κρουασάν ή απολαύστε την με το κουτάλι!
Το σχόλιό σου θα διαγραφεί