Σπιτικό άλειμμα πραλίνας φουντουκιού

Σπιτικό-άλειμμα-πραλίνας-φουντουκιού
0
ilika2-1-size-detail

Υλικά (για 2 άτομα):

1. 100 γρ. σοκολάτα

2. 150 γρ. φουντούκια

3. 125ml ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

4. 62,5ml κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο

5. 2 κ.γ. φυτικό λάδι

Greece_118

Ψήστε τα φουντούκια στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο, έχοντας πάντα τον νου σας να μην παραψηθούν. Μόλις πάρουν καφέ χρώμα, βγάλτε τα από τον φούρνο και τρίψτε τα με μια καθαρή πετσετούλα για να αφαιρέσετε τις φλούδες.

Greece_119

Στο μεταξύ, λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή βάζοντάς την σε ένα μπωλ, το οποίο στη συνέχεια θα τοποθετήσετε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά. Η σοκολάτα πρέπει να λιώσει σιγά-σιγά για να μην σβολιάσει.

Greece_121

Αλέστε τα φουντούκια & ανακατέψτε τα με τη σοκολάτα!
 Όσο λιώνει η σοκολάτα, περάστε τα φουντούκια σας από το μπλέντερ και αλέστε τα μέχρι να αποκτήσουν βουτυρένια υφή αλλά φροντίστε να παραμείνουν σχετικά τραγανά.

Προσθέστε τα στερεά υλικά και έπειτα τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε για περίπου 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Μπορείτε να διευκολύνετε τη διαδικασία προσθέτοντας μια-δυο κουταλιές του γλυκού λάδι.

Greece_122

Αφήστε το μείγμα 1 ώρα να δέσει!

Μόλις το μείγμα γίνει όσο λείο σας αρέσει, αφήστε το να καθίσει για περίπου μία ώρα (αν προτιμάτε, μπορείτε να το τοποθετήστε στο ψυγείο). 

servirisma-1-size-detail

Έτοιμο για σερβίρισμα!

Σερβίρετε την πραλίνα σας με φρεσκοψημένα κρουασάν ή απολαύστε την με το κουτάλι!

0

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει