Γλυκά για τον γλυκό σου

Γλυκά-για-τον-γλυκό-σου
0
s01-1-size-detail

Υλικά (για 5 άτομα):

1 μπαστουνάκι βανίλια

330 γρ. (410 ml) ζάχαρη

125 ml υγρή γλυκόζη

125 ml νερό

2,5 ml Χρώμα ζαχαροπλαστικής

20 ξυλάκια

s02-1-size-detail

Εκτέλεση

1.  Ξύστε τα σπόρια βανίλιας από το μπαστουνάκι. Μετρήστε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη.

2. Έπειτα, ρίξτε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι. Σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς και ξύστε τους κρυστάλλους της από τα τοιχώματα του σκεύους.

s03-1-size-detail

Bράστε το σιρόπι μέχρι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη να είναι σχεδόν 100% (στους 154°C με θερμόμετρο ζάχαρης). ; Δοκιμάστε εάν έχετε φτάσει σε αυτό το στάδιο ως εξής: ρίξτε λίγο σιρόπι σε κρύο νερό. Εάν είναι έτοιμο, το σιρόπι θα σχηματίσει νήματα που είναι σκληρά και τραγανά και που σπάνε σαν πάγος. Κατεβάστε το σιρόπι από τη φωτιά.

s04-1-size-detail

4. Αλείψτε ελαφρά με λάδι μικρά κουπάτ σε σχήμα καρδιάς και τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ανακατέψτε το χρώμα ζαχαροπλαστικής στο σιρόπι και χύστε το αμέσως μέσα στα λαδωμένα κουπάτ.

s05-1-size-detail

5. Περιμένετε περίπου 5 με 10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, και έπειτα αφαιρέστε τις καρδούλες από τα κουπάτ

s06-1-size-detail

6. Στερεώστε τα ξυλάκια στις καρδιές χρησιμοποιώντας λίγο από το σιρόπι που έχει περισσέψει. Εάν το σιρόπι σκληρύνει προτού τελειώσετε, απλά ξαναζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Αφήστε τα γλειφιτζουράκια να σκληρύνουν για περίπου 10 λεπτά.

s07-1-size-detail

Έτοιμα! Εάν θέλετε, τυλίξτε τα με μία ζελατίνα, ή απλώς δέστε μια κορδελίτσα γύρω από κάθε ξυλάκι και γράψτε μια αφιέρωση για το αγαπημένο σας πρόσωπο.

0

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει