0

Γαλατόπιτα με φράουλες - Kitchen FAIRY Tales by Giorgos Tsoulis

Γαλατόπιτα με φράουλες

Γαλατόπιτα με φράουλες

#tsoulotip: Tip 1: Μπορείτε αντί για φράουλες να βάλετε κεράσια χωρίς το κουκούτσι τους όμως


ΥΛΙΚΑ

2 lt γάλα πλήρες
170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 μέτρια αυγά
60γρ. βούτυρο, παγωμένο
1 κ.σ. βανίλια εκχύλισμα
200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
  1. Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τέλος το βούτυρο.
  2. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνεχώς όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσέχουμε να μην κολλήσει.
  3. Μόλις είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
  5. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 35-25 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα της γαλατόπιτας μέσα με τη βοήθεια μίας μαρίζ.
  6. Έπειτα τοποθετούμε στην επιφάνεια της γαλατόπιτας ομοιόμορφα τις φράουλες, βάζοντας την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και μπήγοντάς τες ελαφρώς.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η γαλατόπιτα.
  8. Μόλις είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
  9. Τέλος κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Fish Cake – Kitchen FAIRY Tales by Giorgos Tsoulis
0

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει

Συγκατάθεση στη χρήση cookies