Υπέροχα κομματάκια από σοκολάτα και φιστίκια κάσιους.
- Δυσκολία:
- Κόστος:
-
10 λεπτά
-
5 λεπτά
Δεν υπάρχει παιδί ή μεγάλος που να μην τρελαίνεται για τη «σπιτική» σοκολάτα σας! Μέσα σε 15 λεπτά όλοι θα τρέχουν από πίσω σας…
Υλικά (υλικά για 6 μερίδες)
- 200 γρ. 70% μαύρη σοκολάτα
- 100 γρ. ψημένα και χοντροκομμένα φιστίκια κάσιους
- 50 γρ. αποξηραμένα φίγγια (κράνμπερι)
- 100 γρ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
Σπάστε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια. Ρίξτε τα μέσα σε ένα πυρίμαχο μπολ και τοποθετήστε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει μέχρι να λιώσει η σοκολάτα (μπεν μαρί).
Στρώστε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πάνω στη λαδόκολλα, σκορπίστε τα κάσιους, τα φίγγια και τα φιστίκια Αιγίνης. Περιχύστε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στους καρπούς και περιμένετε μέχρι να στερεοποιηθεί τελείως. Έπειτα σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια.
Σερβίρετε τη σοκολάτα με καφέ ή φυλάξτε τη σε αεροστεγή δοχεία για να κερνάτε τους φίλους σας.
0 σχόλιο