Χριστουγεννιάτικο κέικ φρούτων

Χριστουγεννιάτικο κέικ φρούτων

Το χριστουγεννιάτικο κέικ φρούτων δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι σοκολατένιο, να έχει σταφίδες και ουίσκι. Το παρακάτω ελαφρύ και αρωματικό κέικ είναι τόσο νόστιμο που θα το φτιάχνετε ολόκληρη τη χρονιά.


Υλικά (υλικά για 6 μερίδες)

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. λευκή ψιλή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • ¼ φλιτζάνι μπράντι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
  • 100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 200 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. αμύγδαλα, σπασμένα
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • Φράουλες για το γαρνίρισμα
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 cm.


  2. Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το μπράντι, το εκχύλισμα βανίλιας, τα κράνμπερι, τα βερίκοκα και τον γλυκάνισο σε ένα μικρό σκεύος σε χαμηλή φωτιά. Αφήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη να λιώσουν. Αφού πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.


  3. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Αφαιρέστε τον γλυκάνισο και τοποθετήστε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπωλ κατάλληλο για ανακάτεμα.


  4. Ανακατέψτε τα στερεά υλικά, προσθέστε τα αμύγδαλα και ενώστε με το μίγμα φρούτων.


  5. Προσθέστε τα αβγά και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Τοποθετήστε το μίγμα στη φόρμα για κέικ, ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί εσωτερικά (όταν το τρυπάτε με ένα ξυλάκι και δείτε ότι βγαίνει καθαρό). Αναποδογυρίστε, στολίστε με τις φράουλες, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.


  Για να δημοσιεύσετε σχόλιο παρακαλούμε συνδεθείτε

ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ

  • Αναφορά