Χοιρινός λαιμός με πόρτο και αποξηραμένα φρούτα

Χοιρινός λαιμός με πόρτο και αποξηραμένα φρούτα

Ο χοιρινός λαιμός ταιριάζει εκπληκτικά με το γλυκό κρασί πόρτο. Χρησιμοποιήστε το κρέας που θα περισσέψει για να φτιάξετε γκουρμέ σάντουιτς ή ατομικές πίτες με χοιρινό.


Υλικά (υλικά για 6 μερίδες)

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1500 γρ. (1,5 κιλό) χοιρινός λαιμός χωρίς το κόκκαλο
  • 500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 10 ml τριμμένος κόλιαντρος
  • 10 ml μαραθόσπορος
  • 500 ml πόρτο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 200 γρ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα
  • 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.


  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο σκεύος. Τοποθετήστε το λαιμό του χοιρινού στο ζεστό λάδι και τσιγαρίστε μέχρι να ροδίσει, περίπου 5-8 λεπτά για κάθε πλευρά.


  3. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Τσιγαρίστε για 5 λεπτά ακόμα.


  4. Προσθέστε τα μπαχαρικά και τσιγαρίστε για 2 λεπτά.


  5. Ρίξτε το πόρτο και το ζωμό. Φέρτε το σε βράση και βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήστε για 2,5 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει.


  6. Προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα και ψήστε για μισή ώρα ακόμα. Αλατοπιπερώστε καλά. Σερβίρεται ζεστό.


  Για να δημοσιεύσετε σχόλιο παρακαλούμε συνδεθείτε

ΤΕΛΕΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.....

  • Αναφορά