Τάρτα μήλου με κρέμα αμυγδάλου

Τάρτα μήλου με κρέμα αμυγδάλου

Οι Γάλλοι την αποκαλούν φρανζιπάν (frangipane) και πρόκειται για μια υπέροχη, ανάλαφρη κρέμα από βούτυρο και αμύγδαλα, που μοιάζει με αμυγδαλόπαστα. Όπως και να την πείτε όμως, το σίγουρο είναι ότι η γεύση της θα σας ενθουσιάσει!


Υλικά (υλικά για 8 μερίδες)

  • 1 x 400 γρ. φύλλο ζύμης για τάρτα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. (385 ml) ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
  • 40 γρ. αλεύρι για κέικ
  • 3 μήλα, χωρίς κουκούτσια, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.


  2. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίξτε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος 3 χιλιοστά.


  3. Στρώστε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 30 εκ.


  4. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.


  5. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας πολύ καλά κάθε φορά.


  6. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αμύγδαλα και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.


  7. Απλώστε τη γέμιση πάνω στη ζύμη τάρτας.


  8. Στρώστε τα μήλα και βάλτε την τάρτα στο φούρνο.


  9. Ψήστε για 45-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.


  10. Σερβίρεται ζεστή.


Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία