Σπαράγγια στον ατμό με ντρέσινγκ σκόρδου και σόγιας

Σπαράγγια στον ατμό με ντρέσινγκ σκόρδου και σόγιας

Αυτή την Πρωτοχρονιά ας πούμε «αντίο» στις πλούσιες σε λιπαρά τροφές και ας υποδεχτούμε τον νέο χρόνο υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Μαγειρεμένο στον ατμό, είτε στο ειδικό συρμάτινο καλαθάκι ή σε σχάρα, είτε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, αυτό το πιάτο είναι υπέροχο, υγιεινό, νόστιμο και ιδανικό για ένα βιαστικό δείπνο τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.


Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)

  • 450g φρέσκα σπαράγγια
  • 1 κ.σ. ελαφρύ λάδι, π.χ. κραμβέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης (νέκταρ)
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Εκτέλεση

  1. Κόψτε και πετάξτε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών και μαγειρέψτε τα στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν λίγο, δηλαδή για 5 με 7 λεπτά περίπου.


  2. Ζεστάνετε λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, δηλαδή περίπου για μισό λεπτό. Κατεβάστε από τη φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη ή το σιρόπι και τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε για να δέσουν.


  3. Ραντίστε το ντρέσινγκ πάνω από τα σπαράγγια και πασπαλίστε με τα κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετέ τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.


Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω