Παραδοσιακή συνταγή για Μαγειρίτσα

Παραδοσιακή συνταγή για Μαγειρίτσα

Το Μεγάλο Σάββατο, μετά την Ανάσταση είθισται να μαγειρεύουμε το νόστιμο και αγαπημένο πιάτο της μαγειρίτσας. Δοκιμάστε λοιπόν την παρακάτω συνταγή και δώστε στο οικογενειακό τραπέζι ένα παραδοσιακό πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!


Υλικά (υλικά για 8 μερίδες)

  • Ξύδι
    3 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
    600 γρ. ξερά κρεμμύδια
    2 ματσάκια πράσα
    1 ματσάκι άνηθο
    2 μαρούλια
    1 αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά
    το λεπτό έντερο από ένα αρνί ή ένα κατσίκι
    1 ποτήρι ελαιόλαδο
    1 ποτήρι κρασί μαυροδάφνη ή κόκκινο γλυκό
    χυμό ενός πορτοκαλιού
    αλάτι
    πιπέρι
    150γρ. ρύζι
    3 αυγά
    4 λεμόνια
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τη συκωταριά. Έπειτα, την τοποθετούμε σε μία λεκάνη και της ρίχνουμε αρκετό ξύδι. Παίρνουμε τα εντεράκια, τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια και τους ρίχνουμε χυμό λεμονιών και ξύδι.


  2. Στη συνέχεια, πλένουμε τα μαρούλια, τους ρίχνουμε ξύδι και τα ξεπλένουμε πάλι με νερό. Τα ψιλοκόβουμε προσεκτικά.


  3. Έπειτα, πλένουμε και κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσα και το άνηθο.


  4. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε 3 λίτρα νερό και το αφήνουμε να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει έντονα, προσθέτουμε τη συκωταριά και την αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Έπειτα την βγάζουμε από τη φωτιά, την στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε.


  5. Ταυτόχρονα, σε άλλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και ρίχνουμε αλάτι και λίγη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.


  6. Στο μεταξύ το μίγμα των κρεμμυδιών βράζει. Το σβήνουμε με λίγο κρασί, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά, τα ψιλοκομμένα εντεράκια και τα αφήνουμε να βράσουν με τα υγρά τους για 15 λεπτά περίπου, σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα. Έπειτα, τα σβήνουμε με κρασί και χυμό πορτοκαλιού, τα αλατίζουμε και προσθέτουμε πιπέρι. Τα αφήνουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία για ακόμη 10 λεπτά.


  7. Έπειτα, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε 3 λίτρα νερό, τα μαρούλια και το άνηθο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις το υγρό κοχλάσει έντονα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για μία ώρα, χωρίς να αφαιρούμε το κάλυμμα της κατσαρόλας.


  8. Στη συνέχεια, στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι για να βράσει μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.


  9. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.


  10. Για το αυγολέμονο:
    Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού. Παίρνουμε το ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το βράζουμε για 2΄-3΄. Αφήνουμε τη σούπα για 10 λεπτά και τη σερβίρουμε με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Καλή όρεξη!


Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Νοστιμότατη θα είναι !

  • Αναφορά
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω