Μάφιν με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα

Μάφιν με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα!

Ο συνδυασμός του σολομού με τυρί κρέμα είναι κάτι που πλέον συναντάμε συχνά. Δεν θα συναντήσετε συχνά όμως μια συνταγή τόσο εύκολη, νόστιμη και πρωτότυπη!


Υλικά (υλικά για 10 μερίδες)

  • 230 γρ. τυρί κρέμα με γεύση καπνιστού σολομού
  • 125 γρ. απλό τυρί κρέμα
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 45 ml αλεύρι
  • 100 γρ. καπνιστός σολομός σε πολύ λεπτές φέτες
  • 45 ml φρέσκος μαϊντανός ή άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 3 ml φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 15 ml ξύσμα λεμονιού
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον τυρί κρέμα, μαϊντανό και φετούλες σολομό για να διακοσμήσετε το πιάτο.
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC και βουτυρώστε καλά μια φόρμα για μάφιν. Πασπαλίστε τις θήκες για τα μάφιν με αλεύρι και τινάξτε για να πέσει όσο αλεύρι περισσεύει.


  2. Ανακατέψτε καλά το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε καλά.


  3. Ρίξτε το αλεύρι στο μείγμα όσο ανακατεύετε. Προσθέτετε τον σολομό, τον μαϊντανό (ή τον άνηθο) , το πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατέψτε καλά.


  4. Με ένα κουτάλι, γεμίστε τις θήκες για τα μάφιν μέχρι τα τρία τέταρτα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


  5. Αφήστε τα στο σκεύος για 10 λεπτά και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι ξεκολλήστε τα από τα τοιχώματα της φόρμας. Βγάλτε τα μάφιν από τη φόρμα και σερβίρετέ τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.


  6. Στολίστε τα με λίγο τυρί κρέμα, κλωναράκια μαϊντανού και φετούλες σολομού.


Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία