Λαχταριστό trifle χωρίς γαλακτοκομικά

Λαχταριστό trifle χωρίς γαλακτοκομικά!

Συνταγή


Υλικά (υλικά για 8 μερίδες)

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 6 κρόκοι από μεγάλα αυγά 100 γρ. ζάχαρη 500ml γάλα σόγιας 5 ml εκχύλισμα βανίλιας
  • ΓΙΑ ΤΟ TRIFLE 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ 50ml σέρι ή χυμό μούρων 1 κουτί ζελέ κόκκινο, το οποίο θα έχετε ετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου φρέσκες φράουλες, χωρίς κοτσάνι και κομμένες σε φέτες 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ 250ml κρέμα γάλακτος χωρίς λακτόζη, χτυπημένη σε σαντιγί
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Εκτέλεση

  1. Για την κρέμα: Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αν το μείγμα αφρίζει, συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει κρεμώδες.


  2. Φέρτε το γάλα σε σημείο βρασμού. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το αργά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.


  3. Μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα και μην αφήσετε να πάρει βράση γιατί θα κόψει. Η κρέμα σας είναι έτοιμη όταν «στέκεται» και καλύπτει την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Τέλος, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατέψτε και αφήστε την κρέμα να κρυώσει τελείως.


  4. Για το στήσιμο του trifle: κόψτε τα σαβαγιάρ στα τρία και μοιράστε τα σε γυάλινα ποτήρια ή ατομικά διαφανή μπολάκια καλύπτοντας τον πυθμένα. Περιχύστε τα μπισκότα με το σέρι.


  5. Κόψτε το ζελέ σε κομματάκια και στρώστε εναλλάξ ζελέ, κρέμα, φράουλες και αμύγδαλο. Γαρνίρετε με μια γενναία κουταλιά σαντιγί.


Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Μπερδεψοδουλειά

  • Αναφορά