Κοτόπουλο με αγκινάρες

Κοτόπουλο με αγκινάρες

Θες να προσέχεις τη διατροφή σου αλλά και να απολαμβάνεις σπιτικές μαγειρευτές γεύσεις; Φτιάξε αυτό το γευστικό, χορταστικό και υγιεινό φαγητό!


Υλικά (υλικά για 5 μερίδες)

  • Υλικά για 4 με 6 μερίδες
  • Ένα κοτόπουλο 1 ½ με 2 κιλά περίπου, κομμένο σε μερίδες, η μπούτια κοτόπουλου
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο, μαύρο πιπέρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κ.γ. σκόνη κανέλας
  • 1 φλιτζ. μπράντι ή ξηρό άσπρο κρασί
  • 8 καρδιές αγκινάρας
  • 1 μεγάλο αυγό + έναν κρόκο, χτυπημένα ελαφρώς
  • Χυμό από 1 ½ λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και αλευρώνουμε τινάζοντας το επιπλέον αλεύρι.


  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.


  3. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κανέλα, τον πελτέ και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 με 12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να μαραθούν.


  4. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου πάλι μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το μπράντι ή το κρασί και αρκετό νερό για να καλύψει το μισό κοτόπουλο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά.


  5. Προσθέτουμε τις αγκινάρες στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και κανέλα και αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμα για να καλύψει εν μέρει τις αγκινάρες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τις αγκινάρες και το κοτόπουλο να σιγοβράσουν σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν, για ακόμη 25 με 30 λεπτά.


  6. Πριν σερβίρουμε, χτυπάμε το αυγολέμονο. Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χτυπάμε τα αυγά και το χυμό του λεμονιού σε ένα μπολ. Με την κουτάλα ρίχνουμε αργά μέσα στο μπολ δύο κουταλιές από το ζωμό της κότας που είναι στην κατσαρόλα, χτυπώντας συνέχεια. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω και γύρω από το κοτόπουλο και κουνάμε την κατσαρόλα προς όλες τις μεριές για να μοιραστεί το αυγολέμονο παντού. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε 3 με 5 λεπτά για να πήξει το αυγολέμονο. Σερβίρεται ζεστό. Σημείωση: Δοκιμάστε να προσθέσετε στη σάλτσα λίγο φρέσκο δεντρολίβανο.


Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Νίκαια συνταγή, φαίνεται πολύ νόστιμο

  • Αναφορά

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα