Κέικ λεμονιού-γιαουρτιού με αλεύρι ολικής αλέσεως

Κέικ λεμονιού-γιαουρτιού με αλεύρι ολικής αλέσεως

Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και θα χαρίσει υπέροχη «γεύση» στο γεύμα σας!


Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • ½ φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι, λεμόνι, βερίκοκο ή μαρμελάδα, χτυπημένη με ¼ φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160οC. Στο μπολ του μίξερ, ανακατεύετε όλα τα στερεά συστατικά σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα.


  2. Προσθέστε τα αυγά, το γιαούρτι, το μείγμα της μαρμελάδας-νερού και τα εκχυλίσματα. Χρησιμοποιώντας το ειδικό σύρμα του μίξερ, χτυπήστε ελαφρά τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.


  3. Χύστε το κουρκούτι σε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα για κέικ των 30 ή 35 εκατοστών μάκρος. Ψήστε για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάστε εάν είναι έτοιμο τρυπώντας στο κέντρο το κέικ με οδοντογλυφίδα. Εάν βγαίνει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. Στη συνέχεια, βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και από τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα πριν το σερβίρισμα.


  Για να δημοσιεύσετε σχόλιο παρακαλούμε συνδεθείτε