Γλυκιά κολοκυθόπιτα!

Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Όταν προσπαθούμε να σκεφτούμε κάποια συνταγή που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε το φθινόπωρο, σίγουρα ξέρουμε το βασικό μας υλικό: είναι η κολοκύθα.


Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)

  • 1 κιλό ξυσμένη πορτοκαλί κολοκύθα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ρύζι
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 2 αβγά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • Λάδι
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το στήσιμο του πιάτου
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε την ξυσμένη κολοκύθα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το ρύζι και ανακατεύουμε.


  2. Δοκιμάζουμε ώστε να δούμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερη ζάχαρη και κανέλα.


  3. Προσθέτουμε στο μίγμα μας τα αβγά.


  4. Στρώνουμε ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.


  5. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το λαδώνουμε λίγο, κάνουμε μερικές χαραγματιές με το μαχαίρι και ψήνουμε στους 180°C για 40' περίπου.


  6. Όταν ψηθεί, διακοσμούμε το γλυκό μας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.


  7. Αν θέλουμε να την παρουσιάσουμε σε καλεσμένους μπορούμε φυσικά να κάνουμε σχέδια στο πιάτο ή την πιατέλα, χρησιμοποιώντας μόνο αυτά τα δύο υλικά.


  8. Εφαρμόζουμε ένα φορμάκι με σχήμα και ρίχνουμε την κανέλα μέσω αυτού, ώστε να μείνει το σχέδιο.


  9. Συνεχίζουμε κάνοντας εναλλάξ γύρω-γύρω το ίδιο. Τοποθετώντας στο τραπέζι μικρές ή και λίγο μεγαλύτερες κολοκύθες μαζί δίνουμε χρώμα και άποψη!


  10. Κι όταν όλα τελειώσουν, συνεχίζουμε τη διασκέδαση με το Fairy για το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι ή στο πλυντήριο.


Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα