Φθινοπωρινά κυδώνια
- Δυσκολία:
- Κόστος:
-
30 λεπτά
-
10 λεπτά
Τώρα που έρχεται το φθινόπωρο είναι πλέον καιρός να ξαναμπείτε στην κουζίνα δοκιμάζοντας κάποια νέα συνταγή.
Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
- 1 κιλό μοσχαράκι
- 3/4 φλιτζανιού λάδι
- 1 κρεμμύδι
- 2 μεγάλα κυδώνια
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 κουταλιά σούπας χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά εστραγκόν
- 2 γαρίφαλα
- 1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κυβάκια.
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το σκόρδο.
Αφού μαυρίσει το σκόρδο, το αφαιρούμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το κρέας για να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αφήνουμε λίγο να ροδοκοκκινίσει, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, το αλάτι και το πιπέρι και κλείνουμε τη χύτρα. Βράζουμε για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε τη χύτρα, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το εστραγκόν και το φύλλο δάφνης.
Ύστερα προσθέτουμε τα κυδώνια κομμένα σε φέτες ή κύβους και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια και το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Αυτό ήταν!
Ύστερα από ένα τόσο ωραίο φαγητό, τι μένει
Ευτυχώς, μόνο το πλύσιμο των πιάτων! Γιατί, τώρα με το Fairy, το διαχρονικό θαύμα ενάντια στα λίπη που μπορείτε πάντα να εμπιστεύεστε για το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι αλλά και στο πλυντήριο, το πλύσιμο των πιάτων είναι διασκέδαση.
0 σχόλιο