Φασολάκια με λεμόνι και άνηθο

Φασολάκια με λεμόνι και άνηθο

Αν θέλετε τα πιάτα που μαγειρεύετε να είναι χρωματιστά και γευστικά, βάλτε στις συνταγές σας τα εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια, λεμόνια και μοσχολέμονα (lime). Θα δείτε ότι τα φασολάκια ταιριάζουν τέλεια με τη βινεγκρέτ με λεμόνι και άνηθο.


Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)

  • 500 γρ. φασολάκια
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • αλάτι και πιπέρι
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα φασολάκια στον ατμομάγειρα ή σε καλάθι ατμού μέσα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Καλύψτε το σκεύος και ψήστε στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν λίγο, δηλαδή για 5 με 7 λεπτά περίπου. Κατεβάστε από τη φωτιά.


  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τον άνηθο, το εσαλότ, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι και πιπέρι.


  3. Προσθέστε τα φασολάκια και ανακατέψτε πολύ καλά.


Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

χμμ..Αύριο κιόλας θα το δοκιμάσω!

  • Αναφορά