Ευφάνταστα γεύματα με φρέσκα λαχανικά στη σχάρα

Ευφάνταστα γεύματα με φρέσκα λαχανικά στη σχάρα

Όλοι ξέρουμε ότι πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε διατροφής – ιδίως των παιδιών που βρίσκονται στην ανάπτυξη. Γι’ αυτό δοκιμάστε τις παρακάτω απλές συνταγές λαχανικών που τα παιδιά σας θα λατρέψουν!


Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)

  • 1. Πίτσα σουβλάκι
    Μακρυά μεταλλικά σουβλάκια
    4 ντοματίνια
    2 φέτες ψωμιού σε κύβους
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    80 γρ. βασιλικό
  • 2. Ρόκες καλαμποκιού
    Μία ρόκα φρέσκου καλαμποκιού ανά άτομο (με τα φύλλα)
    Μια χούφτα φρέσκα κρεμμυδάκια
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κ.γ. μέλι
    1 αποξηραμένη καυτερή πιπεριά
    Λίγο φρέσκο κόλιαντρο
    Λίγο αλάτι και ένα κομμάτι σπάγκο (μουλιασμένο σε κρύο νερό)
  • 3. Κολοκυθάκια και ψητές πατάτες
    Μία μεγάλη πατάτα, βραστή
    ¼ κολοκυθάκι σε φέτες
    4 φέτες κόκκινο κρεμμύδι
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Εκτέλεση

  1. Πίτσα σουβλάκι
    Ξεκινήστε φτιάχνοντας λάδι βασιλικού. Πλύντε τον βασιλικό, αφήνοντας μερικά φύλλα για γαρνιτούρα. Ρίξτε το υπόλοιπο σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά κι έπειτα ξεπλύντε με κρύο νερό και αφήστε να στεγνώσει σε μια πετσέτα. Ψιλοκόψτε τα φύλλα του βασιλικού, προσθέστε ελαιόλαδο και χτυπήστε τα στο μπλέντερ. Περάστε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι ή τουλπάνι και στραγγίστε καλά. Αλατοπιπερώστε το λάδι. Αφήστε το να σταθεί. Ας περάσουμε τώρα στα σουβλάκια. Περάστε τους κύβους ψωμιού και τα ντοματίνια στα σουβλάκια, αλείψτε τα με λάδι βασιλικού και ψήστε τα στη σχάρα μέχρι το ψωμί να γίνει τραγανιστό και οι ντομάτες να ανοίξουν. Γαρνίρετε με λίγα φρέσκα, τριμμένα φύλλα βασιλικού.


  2. Ρόκες καλαμποκιού
    Βράστε τις ρόκες για 15 λεπτά και αφήστε τις να κρυώσουν. Τραβήξτε τα φύλλα προς τα πίσω και αλείψτε τις ρόκες με ελαιόλαδο και μέλι. Έπειτα πασπαλίστε ελαφρά με την αποξηραμένη καυτερή πιπεριά και μια πρέζα αλάτι. Προτού επαναφέρετε τα φύλλα στη θέση τους, πασπαλίστε με τα κρεμμυδάκια και τον κόλιαντρο. Έπειτα, δέστε τα φύλλα γύρω από τις ρόκες με ένα κομμάτι σπάγκο (για να συγκρατούνται τα φύλλα αλλά και για πιο όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα) και ψήστε τις ρόκες στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν καλά.


  3. Κολοκυθάκια και ψητές πατάτες
    Κάντε μια βαθιά και ομοιόμορφη χαρακιά σε σχήμα σταυρού σε κάθε πατάτα, χωρίς να την ξεφλουδίσετε. Γεμίστε κάθε πατάτα με μερικές φέτες από κολοκυθάκι και κόκκινο κρεμμύδι. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο και αφήστε να ψηθούν στη σχάρα για περίπου 6-8 λεπτά ή για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.


Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

οτι πιο απλο και υγειυνο

  • Αναφορά

οτι πιο απλο και υγειυνο

  • Αναφορά