Χοιρινό με μαρμελάδα πορτοκάλι

Χοιρινό με μαρμελάδα πορτοκάλι

Κάθε νέο χρόνο έτσι και φέτος έρχεται η στιγμή για το επίσημο δείπνο με τους συναδέλφους σας. Κάντε την έκπληξη με μια συνταγή για χοιρινό με μαρμελάδα πορτοκάλι που θα την αγαπήσουν όλοι.


Δοκιμάστε τη συνταγή μας και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με τη γεύση και την πρωτοτυπία της!

Υλικά

2 μπούτια χοιρινά (μεγάλα)

2 σκελίδες σκόρδο

Μουστάρδα

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

2 κιλά πατάτες

Για τη μαρμελάδα:

1 κιλό πορτοκάλια

600 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

3 κ.σ. κόκκινο κρασί

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

1 κ.σ. λεμόνι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα πορτοκάλια ξεχωρίζοντας τη σάρκα από τη φλούδα. Βράζετε τη φλούδα τρεις φορές (τρία λεπτά βράσιμο και μετά αλλαγή νερού) προκειμένου να ξεπικρίσει και να μαλακώσει. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τη φλούδα και βγάζετε το χυμό από τη σάρκα, πιέζοντας με το χέρι. Τοποθετείτε τη ζάχαρη, τις φλούδες, το χυμό και τη σάρκα σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε για 20 λεπτά. Με μια κουτάλα ξαφρίζετε συνεχώς το μίγμα που βράζει. Αφού περάσουν τα 15 λεπτά προσθέτετε σάλτσα σόγιας , το λεμόνι και το κόκκινο κρασί και βράζετε για 5 λεπτά ακόμα.

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια έτσι ώστε να μη λιώσουν. Τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνετε για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρείτε τις πατάτες και τις αφήνετε να στραγγίξουν καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Ανακατεύετε τρεις κουταλιές λάδι με μουστάρδα. Ανοίγετε τρυπούλες στο χοιρινό με ένα μαχαίρι και απλώνετε με ένα πινέλο μια λεπτή στρώση από το μίγμα της μουστάρδας. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε καλά και τρίβετε τις σκελίδες σκόρδου πάνω στο χοιρινό. Τυλίγετε το χοιρινό σε λαδόκολλα και το τοποθετείτε σε ένα βαθύ ταψί ή σε γάστρα (αν το ψήσετε σε ταψί σκεπάζετε με αλουμινόχαρτα). Λαδώστε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε για να μην κολλήσει. Ψήνετε για 2 περίπου ώρες, ανάλογα με το φούρνο σας.

Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα αλουμινόχαρτα, αλείφετε με ένα πινέλο 1 φλιτζάνι από το μίγμα της μαρμελάδας στο κρέας, συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά περίπου και μετά ρίχνετε στο ταψί τις πατάτες και 2 φλιτζάνια από το μίγμα. Εξακολουθείτε το ψήσιμο για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες, αλλά και το κρέας.

Ένα λαχταριστό δείπνο είναι έτοιμο! Σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα ρίχνοντας από πάνω το ζουμί που έχει μείνει στο ταψί. Απολαύστε κι εσείς μαζί με τους υπόλοιπους το φαγητό που ετοιμάσατε και μην ανησυχείτε για το καθάρισμα που σας περιμένει στην κουζίνα. Εμπιστευτείτε το Fairy Platinum για πλύσιμο στο χέρι, ποου έχει τη δύναμη του ολονύκτιου μουλιάσματος σε μόλις 10 λεπτά, και τη δύναμη του Fairy Platinum πλυντηρίου, που απομακρύνει ακόμα και λίπη που δεν φαίνονται!

Καλή απόλαυση!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω