Συνταγές με σπιτική σάλτσα ντομάτας

Συνταγές με σπιτική σάλτσα ντομάτας

Πεντανόστιμες συνταγές με σπιτική σάλτσα ντομάτας


Φτιάξτε μία μεγάλη ποσότητα γευστικής σάλτσας ντομάτας και καταψύξτε τη μισή για το επόμενο γρήγορο γεύμα σας!

Θα δείτε ότι θα σας γίνει συνήθεια και θα τρώτε αυτή την εξαιρετική σπιτική σάλτσα ντομάτας κάθε βδομάδα. Η ποσότητα είναι αρκετή για δύο γεύματα Χρησιμοποιήστε την μισή και βάλτε την υπόλοιπη στην κατάψυξη για κάποια άλλη φορά.

Βήμα-βήμα συνταγή για σπιτική σάλτσα ντομάτας

Υλικά για: 1 λίτρο (4 φλιτζάνια)
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 2 ώρες



Θα χρειαστείτε:

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 ml (1/4 φλιτζάνι) ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
  • 4 κονσέρβες ντομάτας (410 γρ. η κάθε μία)
  • 400 ml νερό
  • 20 ml (4 κουταλάκια του γλυκού) μαλακή μαύρη ζάχαρη
  • 7 ml (1 ½ κουταλάκι του γλυκού) αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 80 ml (1/3 φλιτζανιού) λεπτοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, βασιλικός, ρίγανη, πλατύφυλλος μαϊντανός)

Εκτέλεση:

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μεσαία φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέστε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τα μυρωδικά. Ανακατέψτε καλά. Όταν πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες.
  3. Προσθέστε τα μυρωδικά και χτυπήστε την σάλτσα στο μπλέντερ ή με το μπλέντερ χειρός. Προσθέστε αλατοπίπερο, όσο θέλετε.

Ολόκληρα μανιτάρια στο φούρνο με τυρί

Για 4 άτομα σαν ορεκτικό ή για 2 άτομα σαν κύριο πιάτο


Θα χρειαστείτε:

  • 4 μεγάλα μανιτάρια
  • 80 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 15 ml (1 κουταλιά της σούπας) ελαιόλαδο
  • 125 γρ. μπέικον λεπτοκομμένο
  • 8 φρέσκα κρεμμύδια, λεπτοκομμένα
  • 100 γρ. θρυμματισμένη φέτα
  • 500 ml (2 φλιτζάνια) σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. ταλιατέλες μαγειρεμένες al dente

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC. Λαδώστε ένα χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε πάνω τα μανιτάρια. Βάλτε λίγο βούτυρο σε κάθε μανιτάρι. Αλατοπιπερώστε και ψήστε για 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τηγανίστε το μπέικον και το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να είναι έτοιμα και να μυρίσουν όμορφα. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει λίγο και προσθέστε τη θρυμματισμένη φέτα. Με ένα κουτάλι μοιράστε το μίγμα σε κάθε μανιτάρι.
  3. Ενδιάμεσα θερμάνετε την σάλτσα ντομάτας και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Ξαναβάλτε τα μανιτάρια με τη φέτα στο φούρνο για 5 λεπτά.
  4. Μοιράστε τα ζυμαρικά σε πιάτα, βάλτε από πάνω τα μανιτάρια και περιχύστε με την σάλτσα ντομάτας.
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Λαζάνια λαχανικών

Για 4 – 6 άτομα



Θα χρειαστείτε:

  • 30 ml (2 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε φούντες
  • 150 γρ. καρότα κομμένα σε κομμάτια
  • 120 γρ. φασολάκια κομμένα σε κομμάτια
  • 230 γρ. κολοκύθας κομμένης σε κομμάτια
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 500 ml (2 φλιτζάνια) σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 300 γρ. πράσινες ταλιατέλες
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • Φύτρες φασολιών για το γαρνίρισμα

Μπεσαμέλ

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 ml αλεύρι
  • 300 ml γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190οC. Λαδώστε ένα πυρίμαχο σκεύος μεσαίου μεγέθους. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε τα λαχανικά λίγα-λίγα σε ψηλή θερμοκρασία. Αλατοπιπερώστε.
  2. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και αφήστε το στην άκρη.
  3. Βράστε τις ταλιατέλες μέχρι να είναι al dente.
  4. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάστε τη μπεσαμέλ. Ζεστάνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί ένα πολύ πηχτό μίγμα (roux). Προσθέστε το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  5. Σερβίρετε τα ζυμαρικά στο σκεύος και ρίχτε τα λαχανικά πάνω στις ταλιατέλες.  Περιχύστε τα λαχανικά με τη λευκή σάλτσα και πασπαλίστε με τυρί. Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Γαρνίρετε με φύτρες φασολιών και σερβίρετε με σαλάτα και ψωμί.

Τηγανητό κοτόπουλο με ροζ σάλτσα ντομάτας

Για 4 άτομα


Θα χρειαστείτε:

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, κομμένα σε λωρίδες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 80 ml (1/3 φλιτζάνι) κορν φλάουερ
  • 30 ml (2 κουταλιές της σούπας) λάδι
  • 500 ml (2 φλιτζάνια) σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ. φρέσκος ή καταψυγμένος αρακάς
  • 80 ml (1/3 φλιτζάνι) ελιές χωρίς το κουκούτσι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
  • 250 γρ. ζυμαρικά από καλαμποκάλευρο μαγειρεμένα al dente

1. Αλατοπιπερώστε τις λωρίδες του κοτόπουλου. Πανάρετε με το κορν φλάουερ και τινάξτε τις για να φύγει το περίσσευμα. Τηγανίστε το κοτόπουλο σε λάδι, σε ψηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να είναι τραγανιστό.

2. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, τον αρακά, τις ελιές και την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και σιγοβράστε για 10 λεπτά.

3. Σερβίρετε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

ωραία συνταγή και εύκολη

  • Αναφορά

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα
Πρεσβευτές Lenor Unstoppables

Πρεσβευτές Lenor Unstoppables

"

Οι μαγικές «περλίτσες» σε απογειώνουν με το φανταστικό άρωμά τους! Όταν μάλιστα σιδερώνω, δεν χρειάζομαι καν αποσμητικό χώρου, τόσο όμορφα κι ευωδιαστά μυρίζει το σπίτι μου!!

"

απο Πρεσβευτή
Φανή Μπ.708114