Ποπ-κορν από τα χεράκια σας

Ποπ-κορν από τα χεράκια σας!

Μήπως έχετε όρεξη για κάτι γλυκό ή για κάτι αλμυρό; Ή μήπως και για τα δύο; Αυτή την παραλλαγή του κλασικού ποπ-κορν θα την λατρέψουν όλοι!


Αυτό που κάνει τα γλυκά ποπ-κορν λαχταριστά είναι η καραμελωμένη ζάχαρη. Αυτή η συνταγή παντρεύει ιδανικά το γλυκό με το αλμυρό και δεν θα μπορείτε να ξεκολλήσετε! Ετοιμαστείτε να φτιάξετε μεγάλες ποσότητες: τα παιδιά θα ξετρελαθούν!

Υλικά (για 4 μερίδες)

1. 1/4 φλ. φυτικό λάδι

2. 1/2 φλ. καλαμπόκι για ποπ-κορν

3. 1/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

4. 1 κ.γ.    αλάτι

Εκτέλεση

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια έως δυνατή φωτιά.

2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη με το καλαμπόκι.

3. Όταν κάψει ελαφρώς το λάδι, προσθέστε το καλαμπόκι και τη ζάχαρη.

4. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και κουνήστε την δεξιά-αριστερά χωρίς να την βγάλετε από τη φωτιά. Με αυτόν τον τρόπο, η ζάχαρη δεν καίγεται στο πάτο της κατσαρόλας και το καλαμπόκι κατανέμεται ομοιόμορφα μέσα στο λάδι.

5. Συνεχίστε να κουνάτε την κατσαρόλα μέχρι να σκάσουν όλα τα καλαμπόκια - περίπου δύο λεπτά.

6. Απομακρύνετε από τη φωτιά, αφαιρέστε προσεκτικά το καπάκι (μπορεί τα καλαμπόκια να σκάνε ακόμη!) και ανακατέψτε.

7. Βάλτε τα ποπ-κορν σε ένα μπολ και αλατίστε ανάλογα με την προτίμησή σας.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία