Πατάτες φούρνου με λεμόνι θυμάρι

Πατάτες φούρνου με λεμόνι & θυμάρι

Πατάτες φούρνου που μπορείτε να σερβίρετε ως συνοδευτικό για το ψητό ή απλά ως ορεκτικό. Όλοι θα το λατρέψουν!


Υλικά (για 4 άτομα)

  • 12 πατάτες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες
  •  Μια χούφτα θυμάρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 500 ml ηλιέλαιο
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ºC. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αφήστε να πάρουν βράση. Αφήστε να βράσουν για 6 λεπτά και σουρώστε. Περιμένετε να κρυώσουν. Με ένα πιρούνι, ξύστε το εξωτερικό της κάθε πατάτας για να τους δώσετε μια πιο τραχιά υφή.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

2. Λαδώστε ένα καθαρό ταψί. Προσθέστε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι. Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να «κάψει» το λάδι.

3. Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετήστε τις πατάτες στο λάδι. Τοποθετήστε το ταψί ξανά στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν από τη μια πλευρά. Γυρίστε τις πατάτες από την άλλη πλευρά και αφήστε τις στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν.

4. Στραγγίξτε τις πατάτες σε χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε καλά.

Καλή σας όρεξη!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

πολυ καλη ιδεα θα την δοκιμασω σιγουρα η γυναίκα μου θα τις λατρέψει και οι γιοι μου ειδικα ο μεγαλος

  • Αναφορά