Ο δρόμος των μπαχαρικών: Κακάο

Ο δρόμος των μπαχαρικών: Κακάο

Ενδώστε στον πειρασμό και απολαύστε την υπέροχη γεύση του κακάο!


H πηγή του κακάο είναι οι καρποί ενός εντυπωσιακού δέντρου που φύεται στην οροσειρά των Άνδεων στη Νότια Αμερική, του κακαόδεντρου.  Τα «κουκούτσια» (cocoa beans) που περιέχουν οι καρποί αφαιρούνται και αφήνονται να ζυμωθούν για μία εβδομάδα προτού ψηθούν. Από αυτά προέρχεται το αγαπημένο μας κακάο που μπορεί να αποτελέσει το συστατικό για τις πιο λαχταριστές συνταγές...

Πουτίγκα ρευστής σοκολάτας

Υλικά για: 9 τεμάχια

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 32 λεπτά

Θερμοκρασία φούρνου: 180° C

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Πουτίγκα ρευστής σοκολάτας

 

  • 50 γραμμ. λιωμένο βούτυρο, για επάλειψη
  • 50 ml κακάο σε σκόνη, για πασπάλισμα
  • 180 γραμμ. μαύρη σοκολάτα, τεμαχισμένη
  • 200 γραμμ. βούτυρο, τεμαχισμένο
  • 4 αυγά
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 200 γραμμ. ψιλή ζάχαρη
  • 200 γραμμ. αλεύρι για κέικ
  • 20ml κακάο σε σκόνη

1. Πάρτε εννέα φορμάκια για πουτίγκα των 150ml και αλείψτε το εσωτερικό τους με το λιωμένο βούτυρο με κατεύθυνση προς τα επάνω. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει το βούτυρο και στη συνέχεια αλείψτε τα ξανά με λιωμένο βούτυρο.  Σε ένα φορμάκι, βάλτε μια κουταλιά κακάο σε σκόνη. Ανακινήστε το έτσι ώστε το κακάο να καλύψει τελείως το βούτυρο. Αφαιρέστε τυχόν περίσσιο κακάο και έπειτα συνεχίστε με τα υπόλοιπα φορμάκια.

2. Λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν-μαρί. Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να το μίγμα να γίνει λείο. Αφήστε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και πάρουν πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο, προσθέστε τα στο μίγμα με τα αυγά και χτυπήστε.

4. Ρίξτε λίγο-λίγο τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μίγμα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε δόση. Μοιράστε ομοιόμορφα το μίγμα στα φορμάκια.

5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά. Πριν βγάλετε τις πουτίγκες από τα φορμάκια, αφήστε να κρυώσουν για 2 λεπτά.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία