Μεσογειακός τρόπος ζωής

Μεσογειακός τρόπος ζωής

Απολαύστε τις φρέσκιες γεύσεις της Μεσογείου.


Ριζότο με Ψητές Ντομάτες

Υλικά για:  1

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 85 λεπτά

Θερμοκρασία φούρνου: 200ºC

Υλικά   

500 γρ. ντομάτες

25 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

5 ml ζάχαρη

4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών

250 ml λευκό κρασί

30 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο

500 ml ρύζι για ριζότο

125 ml Παρμεζάνα τριμμένη

Παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες

Φρέσκος βασιλικός για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

1. Βάλτε τις ντομάτες σε ένα ταψί, περιχύστε με λάδι και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τη ζάχαρη. Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά.

2. Ζεστάνετε το ζωμό και το κρασί και διατηρήστε τα σε χαμηλή φωτιά.

3. Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γλασσάρουν.

4. Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το για 1 λεπτό μέχρι να γίνει διαφανές.

5. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ζωμό και ανακατέψτε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό. Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το ζωμό και το ρύζι να μαλακώσει, χωρίς να χυλώσει.

6. Προσθέστε την Παρμεζάνα και ανακατέψτε ώστε να πάει παντού. Αλατοπιπερώστε.

7. Όταν οι ντομάτες ψηθούν, ανακατέψτε τα τρία τέταρτα με το ριζότο και αφήστε το ένα τέταρτο για γαρνιτούρα.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

8. Γαρνίρετε με τις ντομάτες, την Παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες και τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Γκασπάτσο

Υλικά για:  4

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος στο γκριλ: 8 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Υλικά 

6 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρους

½ κόκκινη πιπεριά

½ κόκκινο κρεμμύδι

½ αγγούρι, ξεφλουδισμένο

2 κοτσάνια σέλερι

1 χούφτα φύλλα βασιλικού

Αλάτι

Πιπέρι

10 ml ζάχαρη

15 ml χυμός λεμόνι

50 ml ελαιόλαδο

3 σταγόνες Ταμπάσκο

2 ml Worcestershire σως

125 ml στραγγιστό γιαούρτι

Φρέσκα φύλλα βασιλικού

Μαύρο πιπέρι

 Εκτέλεση

1. Βάλτε στο μπλέντερ την ντομάτα, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, το αγγούρι, το σέλερι και τα φύλλα βασιλικού και χτυπήστε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο.

2. Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε.

3. Προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το Ταμπάσκο και τη Worcesterhire σως.

4. Αδειάζετε τη σούπα σε ένα μπολ και τη βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει. Σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια, με στραγγιστό γιαούρτι, φύλλα βασιλικού και μαύρο πιπέρι.

Μυστικό: Όσο πιο κρύα σερβίρεται η σούπα τόσο το καλύτερο. Γι’ αυτό, καλό είναι να παγώσετε τα ποτήρια ή τα μπολ πριν τη σερβίρετε.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Εντελώς νόστιμο πιάτο

  • Αναφορά

Никогда не мог себе представить, так много применений томатов

  • Αναφορά
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω