Μαρμελάδα από τα χεράκια σας

Μαρμελάδα από τα χεράκια σας

Ξεκινήστε την ημέρα σας με μια γλυκιά νότα σπιτικής μαρμελάδας πάνω σε ζεστό βουτυρωμένο ψωμί.


Υλικά:

  • 6 πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι
  • 3 λίτρα νερό
  • 2 κιλά κρυσταλλική ζάχαρη

 Βήμα 1 - Πλύντε καλά και στεγνώστε τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Κόψτε τα φρούτα στη μέση και στύψτε τα. Βάλτε το χυμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο υγρά. Απομακρύνετε από το χυμό τα σπόρια και τον λευκό εσωτερικό φλοιό.

 Βήμα 2 - Με ένα κουταλάκι ξύστε τον λευκό εσωτερικό φλοιό που έχει απομείνει στα στυμμένα φρούτα. Τοποθετήστε τα σπόρια και τον λευκό φλοιό σε ένα κομμάτι γάζα που έχει το μέγεθος ενός μεγάλου χαρτομάντιλου. Ενώστε τα τέσσερα άκρα της γάζας και δέστε τα για να σχηματίσετε ένα μικρό πουγκί.

 Βήμα 3 - Κόψτε σε λεπτές λωρίδες τις φλούδες από τα στυμμένα πορτοκάλια και το λεμόνι. Ρίξτε τις λωρίδες στην κατσαρόλα. Με ένα κομμάτι σπάγκο δέστε το πουγκί στο χερούλι της κατσαρόλας και βυθίστε το μέσα στη μαρμελάδα. Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι, και αφού πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη μαρμελάδα να σιγοβράζει για 1½–2 ώρες, ή μέχρι το υγρό να μειωθεί περίπου κατά το ήμισυ. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

 Βήμα 4 - Αφαιρέστε το πουγκί από την κατσαρόλα και πιέστε το ώστε να βγει το περίσσευμα του χυμού. Πετάξτε το πουγκί.

 Βήμα 5 - Προσθέστε τη ζάχαρη στο μίγμα. Βάλτε και πάλι την κατσαρόλα στο μάτι. Αφήστε σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανεβάστε τη θερμοκρασία και αφήστε τη μαρμελάδα να βράσει για 30 λεπτά.

 Βήμα 6 - Για να δοκιμάσετε αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, βάλτε ένα πιατάκι στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας στο πιατάκι και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Αν σχηματιστεί κρούστα που ρυτιδώνει και κρατάει όταν τη σπρώχνετε με το δάκτυλο, η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Αν δεν δημιουργηθεί κρούστα, ξαναβάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράστε για ακόμη 5 λεπτά. Επαναλάβετε τη δοκιμή μέχρι να σχηματιστεί κρούστα.

 Βήμα 7 - Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει για 5 λεπτά. Έπειτα τοποθετήστε τη σε καθαρά αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε τα.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Τέλειο το πρωινό με σπιτική μαρμελαδίτσα!

  • Αναφορά