Λαχταριστοί Κουραμπιέδες

Λαχταριστοί Κουραμπιέδες

Δοκιμάστε μια υπέροχη συνταγή για το γλύκισμα των Χριστουγέννων!


Οι γιορτές πλησιάζουν, οι στολισμοί ξεκίνησαν και μπαίνουμε σιγά-σιγά στο κλίμα των εορταστικών ημερών και το χαρακτηριστικό γλύκισμα των Χριστουγέννων δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι.

Υλικά:

500 γρ. βούτυρο

230 γρ. αμύγδαλο αναποφλοίωτο

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

110 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. ρούμι μαύρο

700 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το αφήνουμε να λιώσει στα μικροκύματα χωρίς να το ανακατέψουμε. 

2. Στη συνέχεια, αφού το αφήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο, το χτυπάμε στο μίξερ με την ζάχαρη άχνη, σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. Όσο περισσότερο τα χτυπάμε τόσο πιο αφράτη ζύμη θα πετύχουμε.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

3. Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά στο χτυπημένο βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε ρούμι.

4. Παράλληλα, ψήνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στους 160°C για 8 λεπτά, ώστε να καβουρδιστούν και στη συνέχεια, τα  κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

5. Τώρα, ενώστε όλο το μίγμα της ζύμης μαζί με τα αμύγδαλα.

6. Στη συνέχεια, παίρνουμε μια λαδόκολλα και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάμετρο 3 εκ. περίπου και τους πιέζουμε ελαφρώς στην κορυφή.

7. Ξεκινάμε να ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος που τους πλάσαμε.

8. Όταν τελειώσει το ψήσιμο, τους βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα της αρεσκείας μας και ξεκινάμε να πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

9. Απολαύστε!

Tips
Για αφράτους κουραμπιέδες , είναι προτιμότερο να «χτυπήσετε» αρκετά καλά τα υλικά σας στο μίξερ.

Σκεπάζουμε πάντα τους κουραμπιέδες για να μην απορροφήσουν την υγρασία του δωματίου και χαλάσει η γεύση τους.

Η ζάχαρη άχνη καλό είναι να μπαίνει όταν ο κουραμπιές είναι εντελώς κρύος για να μην αφήνει έντονη γεύση ζάχαρης στο στόμα.  

 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Ωραια κ ευκολη συνταγη!!! Εκανα μια δοση για να τα δοκιμασω κ ενα σας λεω... το ταψι εξαφανηστικε σε δυο μερες... σιγουρα θα τα ξανακανω για τα χριστουγεννα!!!! :-)

  • Αναφορά