Κλασσικές και αγαπημένες συνταγές ζαχαροπλαστικής!

Κλασσικές και αγαπημένες συνταγές ζαχαροπλαστικής!

Σε αυτή τη συλλογή συνταγών θα βρείτε μία αγαπημένη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να εμπιστευτείτε, όποτε την χρειαστείτε.


1. Μαρέγκες

Υλικά για: 60 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, και χρόνος για να στεγνώσουν
Θερμοκρασία φούρνου: 120οC

Υλικά:

  • 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 2 ml κρεμόριο
  • 15 ml υγρή βανίλια
  • 230 ml (200 γραμμ.) ψιλή ζάχαρη
  • 2 ml υγρή βανίλια

Οδηγίες:

  1. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστεί αφρός με απαλές κορυφές. Προσθέστε το κρεμόριο και μία πρέζα αλάτι και συνεχίστε να χτυπάτε το μίγμα μέχρι να σφίξει και να στέκεται.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη σε δόσεις των 25 ml, χτυπώντας καλά μετά από κάθε δόση για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Προσθέστε τη βανίλια μαζί με την τελευταία δόση των 25 ml ψιλής ζάχαρης.
  4. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στα ταψιά. Με ένα κουτάλι σχηματίστε τις μαρέγκες και βάλτε τις στο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα. Σβήστε το φούρνο κι αφήστε τις να στεγνώσουν για δύο ώρες.

2. Κλασσικό Κέικ Βανίλιας

Υλικά για: στρογγυλό κέικ 25 εκατοστών
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 - 60 λεπτά

Θερμοκρασία φούρνου: 180οC

Υλικά:

  • 260 ml (240 γραμμ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 370 ml (320 γραμμ.) ψιλή ζάχαρη
  • 15 ml υγρή βανίλια
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 880 ml (480 γραμμ.) αλεύρι για κέικ
  • 20 ml μπέικιν πάουντερ
  • 250 ml γάλα

Οδηγίες:

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!
  1. Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε την ψιλή ζάχαρη λίγο-λίγο και χτυπήστε καλά. Προσθέστε την υγρή βανίλια και μετά τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά το μίγμα μετά από κάθε αυγό.
  2. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι. Προσθέστε τα στο μίγμα του βουτύρου εναλλάξ με το γάλα.
  3. Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ., καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο και τα πλαϊνά της και ρίξτε το μίγμα με ένα κουτάλι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 με 60 λεπτά. Πρέπει να ψηθεί εντελώς ώστε αν το τρυπήσετε με οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή. Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά. Μετά βγάλτε το από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πάνω σε μία σχάρα.

3. Ζύμη για γλυκές τάρτες

Υλικά για: 2 τάρτες διαμέτρου 22 εκατοστών
Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά, και χρόνος για να κρυώσουν
Χρόνος ψησίματος: 20 - 35 λεπτά
Θερμοκρασία φούρνου: 200οC

Υλικά :

  • 515 ml (280 γραμμ.) αλεύρι για κέικ
  • 15 ml ψιλή ζάχαρη
  • 135 ml (125 γραμμ.) κρύο βούτυρο
  • 125 ml παγωμένο νερό
  • 5 ml χυμός λεμονιού

Σε ένα μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και μία πρέζα αλάτι. Προσθέστε την ψιλή ζάχαρη. Τρίψτε το βούτυρο με τα δάχτυλα ή χρησιμοποιήστε ένα πολυμηχάνημα και χτυπήστε το μέχρι το μίγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα ψωμιού.

Οδηγίες:

  1. Ανακατέψτε το χυμό του λεμονιού με το νερό και μετά προσθέστε το λίγο–λίγο στο στεγνό μίγμα. Προσθέστε μόνο όσο νερό χρειάζεται για να σχηματιστεί μια σφικτή ζύμη (τυλίξτε τη με μεμβράνη και φυλάξτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα).
  2. Ανοίξτε τη ζύμη πάνω σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να αποκτήσει πάχος 3 χιλιοστά. Βάλτε αντικολλητικό χαρτί στα πλαϊνά και στον πάτο δύο ταψιών διαμέτρου 22 εκατοστών.
  3. Για να ψήσετε την τάρτα στο φούρνο χωρίς τη γέμιση, βάλτε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη ζύμη. Γεμίστε με ξερά φασόλια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  4. Βγάλτε το αντικολλητικό χαρτί και τα φασόλια, ρίξτε τη γέμιση και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμη.
  5. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε γέμιση που δεν χρειάζεται ψήσιμο, θα πρέπει να ολοκληρώσετε το ψήσιμο της ζύμης. Όταν αφαιρέσετε το αντικολλητικό χαρτί και τα φασόλια, ξαναβάζετε τη ζύμη στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

 4. Μάφιν


Υλικά για: 12
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 - 20 λεπτά
Θερμοκρασία φούρνου: 220οC

Υλικά:

  • 50 ml (40 γραμμ.) ζάχαρη
  • 500 ml (270 γραμμ.) αλεύρι για κέικ
  • 15 ml μπέικιν πάουντερ
  • 2 ml αλάτι
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 175 ml γάλα
  • 125 ml λιωμένο βούτυρο που το έχετε αφήσει να κρυώσει
  • 125 ml βατόμουρα, κομματάκια σοκολάτας ή ξερά φρούτα

Οδηγίες

  • Κοσκινίστε μαζί τα στεγνά συστατικά.
  • Χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο μαζί. Προσθέστε τα βατόμουρα, τα κομμάτια σοκολάτας ή τα ξερά φρούτα. Μην τα ανακατέψετε πολύ.
  • Ρίξτε το μίγμα με ένα κουτάλι στα ειδικά φορμάκια για μάφιν στα οποία έχετε βάλει χάρτινες θήκες ψησίματος. Γεμίστε τις θήκες κατά τα 2/3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά. 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία