Γρήγορα και εύκολα με νότα Γαλλική!

Γρήγορα και εύκολα με νότα Γαλλική!

Μάθετε για μερικές κλασικές γαλλικές συνταγές για ερασιτέχνες σεφ.


Ρατατούι


Υλικά 

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
  • 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κονσέρβα 400 γρ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • Μία χούφτα βασιλικός, χονδροκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι.

 Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές και τηγανίστε για 10 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέστε τις αποφλοιωμένες ντομάτες και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώστε.
  4. Ανακατέψτε μία φορά πολύ καλά, σκεπάστε το τηγάνι με το καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 – 15 λεπτά.
  5. Προσθέστε κι άλλο αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται, και σερβίρετε με χωριάτικο ψωμί που είναι ιδανικό για να βουτήξετε στην σάλτσα.

Κοτόπουλο Εστραγκόν

Υλικά για:  2

Υλικά

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!
  • 15 ml βούτυρο
  • 15 ml ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 60 ml φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο, και λίγο παραπάνω για γαρνίρισμα
  • 45 ml κρέμα γάλακτος
  • Μικρές πατάτες, για γαρνιτούρα

 Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίστε το κοτόπουλο στο βούτυρο και το λάδι μέχρι να ροδίσει.
  2. Σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε το μάτι και αφήστε το να ψηθεί για 8 – 10 λεπτά.
  3. Σπρώξτε το κοτόπουλο σε μια μεριά, προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και ψήστε για 1 – 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε το εστραγκόν και την κρέμα γάλακτος και ψήστε για 1 λεπτό.
  5. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε με μικρές πατάτες, γαρνιρισμένες με επιπλέον εστραγκόν.

Λεπτή τάρταμήλου (Tarte fine aux pommes )

Υλικά για:  4-6



Υλικά 

  • 400 γρ σφολιάτα που την έχετε ξεπαγώσει
  • 3 μήλα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 80ml βούτυρο, λιωμένο
  • 5 ml κανέλα σε σκόνη
  • 30 ml μαύρη ζάχαρη

 Εκτέλεση

  1. Ανοίξτε το φύλλο της σφολιάτας και κόψτε 4-6 κύκλους.
  2. Βάλτε τους κύκλους σε λαδωμένο ταψί, χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους.
  3. Ξεφλουδίστε τα μήλα και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Κόψτε τα σε πολύ λεπτές φέτες – όσο πιο λεπτές τόσο το καλύτερο. Περάστε τις φέτες του μήλου από το χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
  4. Τοποθετήστε τις φέτες του μήλου πάνω στους κύκλους της ζύμης σχηματίζοντας λουλούδι ή κυκλικά έτσι ώστε η μία να καλύπτει την άλλη.
  5. Περιχύστε λίγο βούτυρο πάνω από τα μήλα. Ανακατέψτε την κανέλλα και τη ζάχαρη και πασπαλίστε τα μήλα ομοιόμορφα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 12 λεπτά. Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου όσο ψήνονται οι τάρτες.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρέπει να δοκιμάσετε αυτό σύντομα γιατί φαίνεται πολύ νόστιμο

  • Αναφορά
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω