Γιορτινές δίπλες γεμάτες νοστιμιά!

Γιορτινές δίπλες γεμάτες νοστιμιά!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι προετοιμασίες κορυφώνονται και αυτή η νόστιμη συνταγή για δίπλες είναι ό, τι ακριβώς χρειάζεστε για να συμπληρώσετε την απόλαυση στο μενού των γιορτινών σας γεύσεων.


Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αρκετό σπορέλαιο για τηγάνισμα


Υλικά για σερβίρισμα:

  • μέλι
  • κανέλα
  • σουσάμι
  • καρύδια


Εκτέλεση:

• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπωλ. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μέχρι να σφίξει η ζύμη μας και να ομογενοποιηθεί.

• Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο – όση περισσότερη ώρα γίνεται.

• Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Αλευρώνουμε συνεχώς και για αρκετή ώρα μέχρι το ζυμάρι να μαλακώσει.

• Κόβουμε τη ζύμη σε ορθογώνια και μετά τη στριφογυρίζουμε για να της δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.

• Τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 1 λεπτό. Προσέχουμε επίσης να τοποθετούμε λίγες δίπλες κάθε φορά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

• Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και βάζουμε τις δίπλες μας σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

• Τέλος, σερβίρουμε με μέλι, κανέλα, σουσάμι και καρύδια.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

  Για να δημοσιεύσετε σχόλιο παρακαλούμε συνδεθείτε

Εκανα τις διπλες και ειναι τελειες!!!! Χρονια πολλα σε ολους!

  • Αναφορά

Teleies!!!Tha this Kanw,!!

  • Αναφορά

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ.ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ

  • Αναφορά

ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚ... ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΦΑΊΝΕΤΑΙ...

  • Αναφορά