Ένα ξεχωριστό δείπνο για δύο

Ένα ξεχωριστό δείπνο για δύο

Μια παραλλαγή των κλασσικών πιάτων για ειδικές περιστάσεις που θα συναρπάσει τον ουρανίσκο σας.


Λαχταριστά στρείδια τεμπούρα

Μερίδες: 2

Χρόνος μαγειρέματος: 35 – 40 λεπτά

Υλικά:

6 φρέσκα στρείδια

Για το ντιπ:

  • 30 ml σκούρα σάλτσα σόγιας
  • 10 ml μέλι
  • 30 ml φρέσκος χυμός λεμόνι

Για το τσάτνυ ντομάτας:

  • 250 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 30 ml ξύδι
  • 20 ml ζάχαρη

Για το κουρκούτι τεμπούρα:

  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 30 γρ. αλεύρι
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 10 ml καβουρντισμένο σουσάμι
  • 120 ml παγωμένη σόδα
  • 100 γρ. νουντλς ρυζιού, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Φέτες lime για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Ανοίξτε όλα τα στρείδια και στραγγίξτε το υγρό τους. Αφαιρέστε προσεκτικά το περιεχόμενό τους, καθαρίστε και κρατήστε τα κελύφη για το σερβίρισμα.

2. Αναμίξτε τα υλικά για το ντιπ και μοιράστε το μίγμα σε δύο μπολάκια.

3. Ανακατέψτε τα υλικά για το τσάτνυ ντομάτας, βράστε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφήστε να κρυώσει.

4. Ζεστάνετε το λάδι στους 190°C για τηγάνισμα.

5. Ετοιμάστε το κουρκούτι, κοσκινίζοντας σε ένα μπωλ το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε το σουσάμι και στη συνέχεια την παγωμένη σόδα μέχρι να ομογενοποιηθούν απλώς τα υλικά, αλλά το μίγμα να έχει σβολιάσει.

6. Βουτήξτε τα στρείδια στο κουρκούτι και έπειτα, ένα-ένα, στο καυτό λάδι. Τηγανίστε για περίπου ένα λεπτό μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανά. Βγάλτε τα από το τηγάνι και απλώστε τα σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περίσσιο λάδι.

7. Τοποθετήστε τα στρείδια πίσω στα κελύφη τους, γαρνίρετε το καθένα με μία κουταλιά από το τσάτνυ ντομάτας και βάλτε τα πάνω στα νουντλς που έχετε ανακατέψει με λίγο από το ντιπ. Σερβίρετε με φέτες lime και επιπλέον ντιπ.

Μπαβαρουάζ λευκής σοκολάτας

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Μερίδες: 2

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά + προετοιμασία

Υλικά:

  • 7ml ζελατίνη (σε 20ml νερό)
  • 250ml γάλα
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
  • 40ml κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. γκανάς σοκολάτας

Εκτέλεση:

1. Μουλιάστε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπωλ με νερό. Ταυτόχρονα, ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.

2. Χτυπήστε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, και στη συνέχεια προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα.

3. Επανατοποθετήστε τα στο μάτι της κουζίνας και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει το μίγμα. Ύστερα, απομακρύνετέ τα από τη φωτιά και προσθέστε τη μαλακή ζελατίνη ενώ ρίχνετε στην κρέμα τη λευκή σοκολάτα. Αφήστε να κρυώσει.

4. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε μαρέγκα και ενσωματώστε την στην κρύα κρέμα που φτιάξατε νωρίτερα.

5. Μοιράστε το μείγμα σε φορμάκια και αφήστε το στο ψυγείο.

6. Για να αφαιρέσετε το γλυκό από τα φορμάκια, με ένα μαχαίρι, κόψτε περιμετρικά και βυθίστε τα κομμάτια σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να ξεκολλήσουν τα τοιχώματα. Αναποδογυρίστε τα φορμάκια, χτυπήστε ελαφρά το πάνω μέρος και η μπαβαρουάζ θα είναι έτοιμη. Αν δεν ξεκολλάει, απλά κουνήστε λίγο τα φορμάκια.

7. Λιώστε το γκανάς σοκολάτας και περιχύστε το επιδόρπιο.

Αφογκάτο

Μερίδες: 2

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά:

2 σφηνάκια καφέ espresso

2 μπάλες παγωτό βανίλια

Εκτέλεση:

Σερβίρετε τον ζεστό espresso σε δύο χαμηλά ποτήρια και πάνω στο καθένα προσθέστε από μία μπάλα παγωτό βανίλια.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία