Βασιλόπιτα η πιο ξεχωριστή πίτα της Πρωτοχρονιάς

Βασιλόπιτα - η πιο ξεχωριστή πίτα της Πρωτοχρονιάς!

Ποιος θα κερδίσει το φλουρί;


Οι περισσότεροι υποδεχόμαστε τον καινούριο χρόνο με την Βασιλόπιτα και όλοι επιθυμούν να κερδίσουν το «φλουρί» για καλή τύχη. Δες μια ξεχωριστή συνταγή που ακόμα και αν δεν σταθείς τυχερή, θα απολαύσεις ένα νόστιμο κομμάτι  από τη δική σου βασιλόπιτα.  

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι

110 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

60 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο αναποφλοίωτο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

125 γρ. βούτυρο

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

220 γρ. λευκή ζάχαρη

250 γρ. λευκό γλυκό κρασί

250 γρ. κρέμα γάλακτος

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και το χοντροκομμένο αμύγδαλο.
  2. Έπειτα, παίρνουμε το μίξερ και χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν αφράτα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού με το κρασί ανακατεύοντας ελαφρώς ώστε το μείγμα να μην χάσει τον όγκο του. Ανακατεύουμε συνεχώς.
  4. Παράλληλα, έχοντας προετοιμάσει μια αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 οc για 50 λεπτά το μείγμα μας.
  5. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα του.
  6. Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  7. Μην ξεχνάτε, αφού έχει ψηθεί η πίτα και έχει κρυώσει,  να βάλετε μέσα το φλουρί, τυλιγμένο σε ένα αλουμινόχαρτο.

Καλή απόλαυση και καλή τύχη!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Καλή και εύκολη.

  • Αναφορά