Αγκινάρες Αστραπή

Αγκινάρες «Αστραπή»!

Λατρεύετε τις αγκινάρες, αλλά η αλήθεια είναι ότι το μαγείρεμά τους είναι μεγάλoς μπελάς...Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τη συνταγή μας!


Το βράσιμο της αγκινάρας σε νερό παίρνει περίπου 45 λεπτά και πολλές φορές το γευστικό αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Δοκιμάστε το μαγείρεμα στον ατμό με ειδικό καλάθι που ταιριάζει στον πάτο της χύτρας και θα μαγειρεύονται τέλεια κάθε φορά, σε χρόνο μηδέν! Με τέλεια ψημένες αγκινάρες σε λιγότερα από δέκα λεπτά, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι το σαββατοκύριακο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας πιάτο!

Υλικά (για 4 άτομα):

1. 2 - 4 αγκινάρες μεσαίου μεγέθους

2. 2 φλ. νερό

3. 1/2 λεμόνι σε φέτες (προαιρετικά)

4. 1 εσαλότ ψιλοκομμένο ή 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

1. Καθαρίστε τις αγκινάρες, αρχικά κόβοντας τα σημεία του κοτσανιού που δεν φαίνονται τρυφερά και αφαιρώντας τυχόν φύλλα που υπάρχουν κάτω από τη βάση της αγκινάρας.

2. Βάλτε στη χύτρα το νερό, καθώς και τα αρωματικά (λεμόνι, εσαλότ), ανάλογα με την προτίμηση. Τοποθετήστε τις αγκινάρες στο καλάθι ατμού με τη βάση προς τα πάνω και βάλτε το καλάθι στη χύτρα.

3. Σφραγίστε το καπάκι και μαγειρέψτε σε υψηλή πίεση για 6 λεπτά.

4. Σβήστε το μάτι της κουζίνας, ανοίξτε τη βαλβίδα και αφαιρέστε προσεκτικά το καπάκι.

5. Ελέγξτε αν έχουν ψηθεί τραβώντας ένα από τα εσωτερικά φύλλα. Πρέπει να αποσπάται εύκολα, η άκρη να είναι μαλακή και το κοτσάνι να τρυπιέται εύκολα με πιρούνι.

6. Αν δεν έχει μαλακώσει καλά, βάλτε ξανά το καπάκι στη χύτρα και μαγειρέψτε σε υψηλή πίεση για άλλα 2 λεπτά.

7. Σερβίρονται ζεστές ή κρύες με λιωμένο βούτυρο ή αγιολί σκόρδου.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία