Νέο κούμπωμα ασφαλείας για παιδιά

Πώς να ανοίξετε τη συσκευασία Ariel Allin1 PODS Πώς να ανοίξετε τη συσκευασία Ariel Allin1 PODS

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ARIEL ALLIN1 PODS

Η νέα συσκευασία Ariel Allin1 PODS διαθέτει κούμπωμα ασφαλείας για παιδιά. Η καινοτομία του είναι ότι είναι εύκολο να καταλάβετε πότε έχετε κλείσει σωστά το κουτί γιατί πάντα ασφαλίζει κάνοντας «κλικ». Αν όμως θέλετε να είστε σίγουροι ότι ανοίγετε και κλείνετε σωστά τη συσκευασία, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.
 • Ανοίξτε τη συσκευασία χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια. Τοποθετήστε τους δείκτες και τους αντίχειρες στις εξωτερικές εγκοπές. Για να ανοίξετε το κουτί, πιέστε σπρώχνοντας τις εγκοπές προς το μέρος σας και ανασηκώστε το καπάκι.
 • Αφού αφαιρέσετε την υγρή κάψουλα, βεβαιωθείτε ότι κλείσατε σωστά τη συσκευασία μετά από κάθε χρήση. Είναι πολύ εύκολο, απλά πιέστε το καπάκι προς τα κάτω μέχρι να ακούσετε το χαρακτηριστικό «κλικ».
 • Φυλάξτε τη συσκευασία μακριά από παιδιά. Επειδή προσέχουμε για να έχουμε, ακόμη κι αν έχετε ασφαλίσει τη συσκευασία, φροντίστε να την τοποθετήσετε σε κάποιο ψηλό ράφι ή σε μέρος στο οποίο δεν μπορούν σίγουρα να φτάσουν τα παιδιά σας.
YouTube

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ.

Κάποιες φορές, ωστόσο, η περιέργειά τους τα οδηγεί να ανακαλύπτουν αντικείμενα που δεν θα έπρεπε να αγγίζουν. Οι υγρές κάψουλες πλυντηρίου, με τα έντονα χρώματά τους και τη μαλακή υφή τους που θυμίζει ζελεδάκι, ενδέχεται να προσελκύσουν εύκολα το ενδιαφέρον των μικρών εξερευνητών, γι’ αυτό είναι σημαντικό να φυλάσσονται μακριά από παιδιά.

Γι’ αυτό η ομάδα του Ariel σχεδίασε μια νέα συσκευασία, ώστε να είστε σίγουροι ότι το παιδί σας δεν πρόκειται να ανακαλύψει τις υγρές κάψουλες. Το νέο Ariel Allin1 PODS διαθέτει αποτελεσματικό κούμπωμα ασφαλείας για παιδιά που είναι εύκολο στη χρήση για τους γονείς αλλά δύσκολο για τα νήπια και τα παιδιά.

Ασφάλεια των παιδιών στο σπίτι και στο χώρο του πλυντηρίου

Ασφάλεια των παιδιών στο σπίτι και στο χώρο του πλυντηρίου

Ο ερχομός ενός παιδιού μετατρέπει τη ζωή στο σπίτι σε μια ατέλειωτη περιπέτεια, από τη στιγμή της γέννησής του μέχρι τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ωστόσο, καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, εξερευνά τον κόσμο, ξεκινά να μπουσουλά, να αρπάζει πράγματα και να τα βάζει στο στόμα του, καλό θα ήταν να εφαρμόσετε κάποιους κανόνες ασφαλείας στο σπίτι, για να αποφύγετε τους κινδύνους που παραμονεύουν. Για να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά σας, όποια κι αν είναι η ηλικία τους, χρησιμοποιήστε τη λίστα μας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μεριμνήσει για κάθε πιθανό κίνδυνο.

Ηλικίες από 0 έως 6 μηνών

Το μωράκι σας μπορεί να μην μπουσουλά ακόμη, όμως αρπάζει οτιδήποτε βρεθεί κοντά του, σέρνεται, κλωτσά, στριφογυρίζει και πιπιλάει.

 • Μην αφήνετε ποτέ το μωρό σας χωρίς επιτήρηση σε ανυψωμένη επιφάνεια, όπως σε αλλαξιέρες.
 • Απομακρύνετε τυχόν σκόρπια αντικείμενα από την κούνια του.
 • Όταν το μωρό σας κοιμάται, προσαρμόζετε την κουβερτούλα του σφιχτά κάτω από το στρώμα.
 • Διατηρείτε κλειστά τα κάγκελα της κούνιας.
 • Μην αφήνετε ποτέ το μωρό σας μόνο του στο μπάνιο.
Ηλικίες από 0 έως 6 μηνών
Ηλικίες από 6 μηνών έως ενός έτους

Ηλικίες από 6 μηνών έως ενός έτους

Αυτούς τους μήνες, το μωρό σας αρχίζει να κινείται περισσότερο και μπορεί να ανακαθίσει, να μπουσουλήσει και να βάλει πράγματα στο στόμα του.

 • Τοποθετήστε προστατευτικά στις αιχμηρές γωνίες του σπιτιού.
 • Απομακρύνετε τυχόν σκόρπια αντικείμενα από το πάτωμα.
 • Φυλάσσετε μικρά αντικείμενα, όπως φάρμακα, μπίλιες, μπαταρίες και συναφή μακριά από τα παιδιά.
 • Τοποθετήστε πόρτα ασφαλείας στις σκάλες.

Ηλικίες από 1 έως 2 ετών

Το μωρό σας μπορεί πλέον να φτάσει σε μεγαλύτερο ύψος και να ανακαλύψει κρυμμένα αντικείμενα. Μπορεί να περπατά και να σκαρφαλώνει και είναι ιδιαίτερα περίεργο σε αυτή την ηλικία.

 • Δέστε τα κορδόνια στα στόρια.
 • Απομακρύνετε οποιοδήποτε αντικείμενο θα μπορούσε να πέσει από κάποιο ράφι ή ντουλάπι.
 • Τοποθετήστε πόρτα ασφαλείας στις σκάλες για να αποφύγετε πτώσεις.
 • Αποθηκεύετε τα αιχμηρά αντικείμενα και τα χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης, περιλαμβανομένων των καθαριστικών πλυντηρίου, σε μέρη που δεν μπορούν να φτάσουν τα παιδιά.
Ηλικίες από 1 έως 2 ετών
Ηλικίες από 2 έως 3 ετών

Ηλικίες από 2 έως 3 ετών

Σε αυτές τις ηλικίες, το παιδάκι σας θα αρχίσει να εξερευνά περισσότερο το περιβάλλον γύρω του κι επίσης θα αρχίσει να σας παρακολουθεί και να σας μιμείται.

 • Μην αφήνετε τα παιδιά να είναι στο χώρο, όταν βάζετε πλυντήριο ή ανάβετε το τζάκι.
 • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα φάρμακα και οικιακά προϊόντα που προμηθεύεστε διαθέτουν κούμπωμα ασφαλείας για παιδιά.
 • Αφήστε το παιδί σας να περιπλανηθεί, αλλά να το παρακολουθείτε συνέχεια.
 • Αποθηκεύετε τα βαριά και αιχμηρά αντικείμενα μακριά από παιδιά.
Ωστόσο, ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού σας

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού σας, είναι βασικό να γνωρίζετε πώς να φυλάσσετε με ασφάλεια τις κάψουλες πλυντηρίου και τα υπόλοιπα καθαριστικά προϊόντα. Να θυμάστε απλά να κλείνετε τις συσκευασίες που περιέχουν κάψουλες για το πλυντήριο με ένα «κλικ» και να τις φυλάσσετε πάντα μακριά από παιδιά.