Χαμηλώστε τη Θερμοκρασία & Ανεβάσετε τις Οικονομίες σας!

Χαμηλώστε τη Θερμοκρασία & Ανεβάσετε τις Οικονομίες σας!

To να αλλάξουμε τις συνήθειές μας για να διαφυλάξουμε τον πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές, χρειάζεται εξάσκηση.


Αλλά, όπως συμβαίνει με κάθε μεγάλο εγχείρημα,  μικρά βήματα μπορούν στο σύνολό τους να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Γι’ αυτό αντί να σας απασχολεί το πως θα εκμηδενίσετε το αποτύπωμα άνθρακα ολόκληρης της οικογένειάς σας, σκεφτείτε πόση ενέργεια μπορείτε να εξοικονομήσετε αν επικεντρωθείτε μόνο σε έναν τομέα, μέχρι να σας γίνει συνήθεια. Για παράδειγμα, η θέρμανση. Αν απλά και μόνο σκεφτούμε λίγο διαφορετικά το θέμα «θερμοκρασία», μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και ενέργεια. Δείτε τρία απλά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!
  1. Ρυθμίστε το θερμοστάτη του σπιτιού σας σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Τολμήστε να την χαμηλώσετε δύο βαθμούς τον χειμώνα. Μήπως κρυώνετε λιγάκι;  Φορέστε το αγαπημένο σας πουλόβερ ή φούτερ και σίγουρα θα νιώσετε πιο άνετα. Κι αν λείπετε τις περισσότερες μέρες στη δουλειά ή στη σχολή, προγραμματίστε το θερμοστάτη σας ανάλογα. Έτσι, όχι μόνο θα είστε πιο υπεύθυνος καταναλωτής, αλλά θα εξοικονομήσετε και χρήματα.
  2. Πλύνετε τα ρούχα και τα σεντόνια με κρύο νερό, αντί για χλιαρό ή ζεστό. Η κρύα πλύση είναι πιο αποδοτική ενεργειακά, κι αν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά που είναι ειδικά σχεδιασμένο για κρύο νερό, τα ρούχα σας θα είναι το ίδιο καθαρά. Είναι πιο φιλικό για το περιβάλλον και για το λογαριασμό της ΔΕΗ!
  3. Κάντε  ντους με πιο δροσερό νερό. Δεν χρειάζεται να έχετε το θερμοσίφωνα συνεχώς αναμμένο. Αν κάνετε ντους με ζεστό νερό, το πιο πιθανό είναι να σας παίρνει περισσότερο χρόνο - είναι πολύ πιο υπεύθυνο εκ μέρους σας να μπείτε στο ντους, να τελειώνετε στα γρήγορα και να βγείτε. Εξάλλου, ένα λίγο πιο δροσερό ντους θα σας τονώσει και θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με περισσότερη ζωντάνια!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία