Σπίτι ευωδιαστό, κάθε μέρα

Σπίτι ευωδιαστό, κάθε μέρα!

Συχνά κάποιοι χώροι του σπιτιού δεν μυρίζουν ευχάριστα. Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε γι' αυτό; Τέσσερις πρακτικές συμβουλές για…


1. Ντουλάπα που δεν μυρίζει κλεισούρα

Πρόβλημα: Κρεμάτε το αγαπημένο σας μπλουζάκι στη ντουλάπα και προτού περάσει μια βδομάδα μυρίζει σαν να είχε ξεχαστεί για μήνες μέσα σε κούτα στο πατάρι ή στο υπόγειο;

Λύση: Αερίστε επαρκώς τη ντουλάπα. Μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε ανοιχτά τα φύλλα για μία ολόκληρη μέρα. Στη συνέχεια, βάλτε μέσα σε τούλι κομμάτια κιμωλίας, η οποία απορροφά την υγρασία, ή άλατα μπάνιου, τα οποία αναδύουν ένα ελαφρύ άρωμα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε: Η οσμή κλεισούρας ή γενικά η δυσάρεστη οσμή των ρούχων που βάζετε στην ντουλάπα οφείλεται συνήθως στα πλυμένα ρούχα που δεν έχουν στεγνώσει καλά.  Φροντίστε να μαζεύετε τα πλυμένα ρούχα μόνο όταν έχουν στεγνώσει τελείως.

2. Ψυγείο που δεν μυρίζει άσχημα

Πρόβλημα: Μονίμως το ίδιο θέμα: κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο, μια έντονη οσμή από τα διάφορα τυριά που έχετε αγοράσει πλημμυρίζει την κουζίνα;

Λύση: Το πιο βασικό είναι να βάζετε τα εύγευστα αλλά δύσοσμα τυριά σε αεροστεγή δοχεία. Το κόλπο είναι να τοποθετείτε έναν κύβο ζάχαρης μέσα στο δοχείο, καθώς η ζάχαρη απορροφά την υγρασία. Λιγότερη υγρασία σημαίνει λιγότερα βακτήρια και όσο λιγότερα είναι τα βακτήρια τόσο λιγότερες είναι και οι οσμές.

Τι πρέπει να γνωρίζετε: Για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη οσμή στο ψυγείο μια και καλή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι. Κόψτε το λεμόνι στα δύο και τοποθετήστε μέσα στη σάρκα του φρούτου ένα-δυο καρφάκια γαρύφαλλο. Βάλτε το στο ψυγείο και αντικαταστήστε το κάθε φορά που αρχίζει να μαραίνεται.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

3. Μυρωδιά φρεσκάδας στο μπάνιο

Πρόβλημα: Κάθε φορά που πηγαίνετε στην τουαλέτα, η δυσάρεστη οσμή σάς χαλάει τη διάθεση;

Λύση: Είναι απλό! Εάν το μπάνιο σας δεν μυρίζει και πολύ ευχάριστα, απλώς ανάψτε ένα σπίρτο (το θείο που περιέχει απομακρύνει τις μυρωδιές σε χρόνο ρεκόρ).

Τι πρέπει να γνωρίζετε: Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε βότσαλα στο μπάνιο και κάθε εβδομάδα ρίχνετε πάνω τους μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, πεύκου ή ylang-ylang.

4.Κάδος απορριμμάτων που δεν μυρίζει σε όλο το σπίτι

Πρόβλημα: Ό,τι και να κάνετε, κάθε φορά που περνάτε δίπλα από τον κάδο απορριμμάτων, είτε αυτός βρίσκεται στην κουζίνα είτε στο μπαλκόνι, αντιλαμβάνεστε μια απερίγραπτη δυσοσμία;

Λύση: Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα άμμου για γάτες στον πάτο του κάδου ή μέσα στη σακούλα απορριμμάτων. Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιείτε σακούλες με φίλτρο ενεργού άνθρακα (δηλαδή το φίλτρο που τοποθετείται συνήθως στον απορροφητήρα).

Τι πρέπει να γνωρίζετε: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μικρότερες σακούλες απορριμμάτων. Όσο συχνότερα αντικαθιστάτε τη σακούλα, τόσο λιγότερες οσμές απελευθερώνονται.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

είναι τελειες οι συμβουλες που δινεται!ειναι αυτά που μας απασχολουν!

  • Αναφορά

ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Αναφορά
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω