Σκόνη από την Αφρική

Σκόνη από την Αφρική

Είναι οι «ματωμένες σταγόνες» που σύμφωνα με τον Όμηρο έριξε ο Δίας για να εκδικηθεί για το θάνατο του Σαρπηδόνα ή η «κόκκινη» βροχή που τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι όλο και πιο συχνά πέφτει στη χώρα μας; Τι είναι;


Πρόσφατα οι ειδήσεις για άλλη μια φορά ανέφεραν την εμφάνιση αφρικανικής σκόνης, η οποία ταξίδεψε από την έρημο Σαχάρα καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρη τη χώρα μας.

Είναι γνωστό ότι τη μεταφορά των αιωρούμενων σωματιδίων ευνοούν ιδιαίτερα οι νοτιοδυτικοί άνεμοι. Οι συγκεκριμένες μετεωρολογικές συνθήκες εμφανίζονται κυρίως την άνοιξη, γι' αυτό και το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση από τις αρχές Μαρτίου έως τις αρχές Ιουνίου.

Τι… καλά μας φέρνει; Ποια είναι, όμως, τα προβλήματα που μεταφέρει στις… αποσκευές της αυτή η όχι και τόσο αθώα σκόνη από την Αφρική;

Τουλάχιστον εννέα βαρέα μέταλλα, όπως μόλυβδος, αρσενικό, σίδηρος, μαγγάνιο, βανάδιο, νικέλιο, χρώμιο, χαλκός και ψευδάργυρος, που δεν πρέπει να τα εισπνέουμε, όπως μας προειδοποιούν οι ειδικοί.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η σκόνη αυτή μπαίνει και μέσα στο σπίτι μας, «κάθεται» στα έπιπλα, τα υφάσματα, τις κουρτίνες και σε όλες τις επιφάνειες, καθιστώντας επιπλέον το χώρο επικίνδυνο για την υγεία μας. Ειδικά για τα άτομα με καρδιολογικά, αναπνευστικά ή και αλλεργικά προβλήματα. Γι' αυτό και πρέπει να την απομακρύνουμε τελείως από τους χώρους στους οποίους ζούμε ή εργαζόμαστε.

Και αυτό το καταφέρνουμε καλύτερα με το σύστημα ξεσκονίσματος Swiffer, που φτάνει σε όλες τις γωνίες του σπιτιού και απομακρύνει κατά 80% τα ανθυγιεινά σωματίδια της σκόνης από κάθε επιφάνεια. Το Swiffer μαγνητίζει και φυλακίζει 2Χ περισσότερη σκόνη από μία παραδοσιακή σκούπα ή ξεσκονόπανο.

panakia-swiffer
Swiffer Πανάκια
(758)

«Παγιδεύουν» τη σκόνη!

ανακαλύψτε τώρα

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα