Σφουγγαράκι για τα πιάτα και σωστή υγιεινή
Το υγρό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη των βακτηρίων και το σφουγγαράκι για τα πιάτα αποτελεί ένα από τα πιο πιθανά σημεία συγκέντρωσής τους. Γι’ αυτό ακολουθήστε καθημερινά πιστά τον σωστό τρόπο χρήσης του.
Μην το χρησιμοποιείτε σε πάγκους, ξύλα κοπής ή άλλες επιφάνειες. Μόλις τελειώσετε το πλύσιμο των πιάτων ξεπλύνετέ το καλά και στύψτε το, ώστε να μπορέσει να στεγνώσει τελείως. Για να το καθαρίζετε πιο σχολαστικά το διάστημα που το χρησιμοποιείτε, βάλτε το μέσα σε διάλυμα με νερό και ξύδι για λίγα λεπτά ή με ζεστό νερό και λίγη χλωρίνη και μετά στραγγίξτε το. Εναλλακτικά, βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή θερμοκρασία για δύο λεπτά ή στο πλυντήριο πιάτων στο δυνατό πρόγραμμα – αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση για να μην δημιουργήσει πρόβλημα με τυχόν κομματάκι του που κοπεί. Όλα αυτά, όμως για διάστημα είκοσι ημερών. Αμέσως μετά πρέπει να αλλάξετε το σφουγγαράκι σας. Έτσι, και έχετε καλύτερο αποτέλεσμα στο πλύσιμο των πιάτων και σωστή υγιεινή.
0 σχόλιο