Πώς να «ντύσετε» μια κρεμάστρα.

Πώς να «ντύσετε» μια κρεμάστρα.

Οι κρεμάστρες με υφασμάτινη επένδυση όχι μόνο δίνουν άλλο αέρα στην ντουλάπα σας αλλά προστατεύουν και τα ρούχα σας.


Χρησιμοποιήστε παλιά υφάσματα για να φτιάξετε αυτές τις πανέμορφες κρεμάστρες.

Θα χρειαστείτε:

 • Μία ξύλινη κρεμάστρα για παλτό
 • Αφρολέξ για να καλύψετε την κρεμάστρα
 • Κλωστή ραψίματος στο ίδιο χρώμα με το ύφασμα
 • Σατέν ύφασμα για το εξωτερικό κάλυμμα της κρεμάστρας
 • Κομματάκια σατέν και βουάλ υφάσματος για να φτιάξετε λουλούδια
 • Χάντρες, κορδέλες και φουντίτσες για διακόσμηση

Πώς γίνεται:

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!
 1. Ακουμπήστε την κρεμάστρα πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί και ζωγραφίστε το περίγραμμά της προσεκτικά. Χρησιμοποιήστε το περίγραμμα σαν πατρόν για να κόψετε δύο κομμάτια αφρολέξ. Πάρτε βελόνα και κλωστή και ράψτε αντικριστά τα δύο αφρολέξ μεταξύ τους, πάνω στην κρεμάστρα.
 2. Επαναλάβετε τη διαδικασία ζωγραφίζοντας το περίγραμμα της κρεμάστρας μαζί με το αφρολέξ για να φτιάξετε το πατρόν για το υφασμάτινο κάλυμμα. Αν θέλετε το κάλυμμα να εφαρμόζει, τότε αφήστε περιθώριο 1 εκ. για το στρίφωμα. Αν προτιμάτε την ντραπέ έκδοση, τραβήξτε μία γραμμή 5 εκ. από την εξωτερική καμπύλη και ενώστε με μία ευθεία γραμμή. Κόψτε το πατρόν και υπολογίστε 1 εκ. για τη ραφή. Για το κάλυμμα με τις σούρες, αφήστε 7 εκ. γύρω από το σχήμα της κρεμάστρας, σε όλες τις  πλευρές.
 3. Με τη ραπτομηχανή ράψτε το στρίφωμα, αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα στο πάνω μέρος για να περάσει το μεταλλικό άγκιστρο της κρεμάστρας και ένα μικρό άνοιγμα στο κάτω μέρος για γυρίσετε το ύφασμα.

      Σημείωση: Το ντραπέ κάλυμμα της κρεμάστρας δεν είναι ραμμένο στο κάτω μέρος του. Γυρίστε το από την καλή μεριά, φορέστε το στην κρεμάστρα και ράψτε τα ανοίγματα.

 1. Για το κάλυμμα με τις σούρες, κάντε σούρες περνώντας τη κλωστή κατά μήκος της πάνω μεριάς και τραβώντας το ύφασμα (περαστή βελονιά) για να εφαρμόσει πάνω στην κρεμάστρα. Πιάστε τις κλωστές και ράψτε με την ραπτομηχανή, όπως και με το εφαρμοστό κάλυμμα.
 2. Διακοσμήστε με λουλούδια από ύφασμα ή κορδέλες, φουντίτσες ή χάντρες.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Τι τέλεια ιδέα. Το έκανα και η ντουλάπα μου δείχνει πιο αρχοντική.

 • Αναφορά
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Μέσα σε 5 μέρες δεν μου είχε μείνει ούτε ένα εκ πτωτικό κουπόνι! Ένιωθα σαν τον Άγιο Βασίλη! Πολύ μεγάλος ενθουσιασμός και προθυμία! Και 40 δείγματα να είχα και 40 κουπόνια θα είχαν φύγει πανεύκολα! Και ο Άγιος Βασίλης φέτος με Swiffer ξεσκονίζει το έλκηθρο του!

"

απο Πρεσβευτή
ριτααα