Οι βασικές αρχές της Ανακύκλωσης:  Ανεβάζουμε τον Πήχη στην Ανακύκλωση κάθε μέρα!

Οι βασικές αρχές της Ανακύκλωσης: Ανεβάζουμε τον Πήχη στην Ανακύκλωση κάθε μέρα!

Πιστεύετε ότι τελικά κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ανακύκλωση; Οι κάδοι ανακύκλωσης υπάρχουν πια σχεδόν παντού, κι όλοι γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για την ανακύκλωση, έτσι δεν είναι; Όχι ακριβώς.


Έρευνες έδειξαν ότι ακόμα και το 2010, παραπάνω από τα μισά πράγματα που πετιούνται στην Αμερική συνεχίζουν καταλήγουν σε χωματερές. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!
  1. Να γνωρίζουμε τι ανακυκλώνεται. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι δεν ανακυκλώνουν είναι επειδή δεν είναι βέβαιοι τι ανακυκλώνεται και τι όχι. Όταν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε τις εταιρείες ανακύκλωσης της περιοχής σας για να μάθετε τι γίνεται δεκτό και ρωτήστε για τα κέντρα ανακύκλωσης που παίρνουν πράγματα τα οποία δεν πετιούνται στους κάδους (όπως υπολογιστές ή παλιές τηλεοράσεις).
  2. Ελέγξτε να δείτε αν οι συσκευασίες είναι ανακυκλώσιμες. Χάρη στη ζήτηση των καταναλωτών και στην ευαισθησία των παρασκευαστών, πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά συσκευάζονται πλέον σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Οπότε, την επόμενη φορά που κατευθύνεστε προς τον κάδο απορριμμάτων αντί γι’ εκείνον της ανακύκλωσης, σταματήστε και σκεφτείτε εάν αυτό που πετάτε ανακυκλώνεται. Πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως διαφανείς μεμβράνες, χάρτινες αυγοθήκες, συσκευασίες κρέατος ή ψαριού, κεσεδάκια από γιαούρτια, έχουν συσκευασία που είναι φτιαγμένη εν μέρει ή εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά – γι’ αυτό ψάξτε για το σύμβολο της ανακύκλωσης στο κάτω μέρος των αντικειμένων για να βεβαιωθείτε ότι μπορούν να ανακυκλωθούν.
  3. Μοιραστείτε τις γνώσεις σας! Εάν παρατηρήσετε ότι τα σκουπίδια των γειτόνων σας ξεχειλίζουν από πράγματα που μπορούν να ανακυκλωθούν, ενημερώστε τους για το εξαιρετικό πρόγραμμα ανακύκλωσης που προσφέρει η γειτονιά σας, και για τους τρόπους που η ανακύκλωση ωφελεί όλους μας καθώς επίσης και τις μελλοντικές γενιές.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία