Μην πετάτε τίποτα!

Μην πετάτε τίποτα!

Ανακυκλώστε τα παλιά μακό μπλουζάκια σας και δημιουργήστε αυτά τα απλά κομμάτια πλέκοντας με το βελονάκι.


Πιαστράκια για την κουζίνα

Πλέξτε τα κουρελάκια σε τετράγωνα με το βελονάκι και χρησιμοποιήστε τα για πιαστράκια που θα ομορφύνουν την κουζίνα σας

Θα χρειαστείτε:

Περίπου 250 γραμμάρια ύφασμα μακό από μπλουζάκι κομμένο σε λωρίδες φάρδους 2 εκ.

Βελονάκι 7 χιλιοστών

Μέθοδος:

Πλέξτε μια αλυσίδα από 5 γαϊτανάκια στον αέρα (γ.σ.α.) και ενώστε την πρώτη θηλιά με την τελευταία με ένα βουβό γαϊτανάκι (β.γ.)

Πρώτος γύρος: πλέξτε 2 γ.σ.α. που θα σας επιτρέψουν να γυρίσετε, μετά πλέξτε 7 απλά ποδαράκια (ποδ.) μέσα στον κύκλο. Ενώστε τον τελευταίο πόντο με την πρώτη θηλιά της αλυσίδας στην αρχή του γύρου με ένα β.γ.

Δεύτερος γύρος: πλέξτε 2 γ.σ.α. που θα σας επιτρέψουν να γυρίσετε, μετά πλέξτε 1 απλό ποδαράκι (ποδ.) στο κενό ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο πόντο του πρώτου γύρου, και στη συνέχεια 1 γ.σ.α. * 1 ποδ., 1 γ.σ.α. στο επόμενο κενό και [1 ποδ., 1 γ.σ.α] δύο φορές στο επόμενο κενό*. Επαναλάβετε από * σε * άλλες δύο φορές, πλέξτε ακόμα 1 ποδ., 1 γ.σ.α. και ενώστε τον τελευταίο πόντο με την αρχή του γύρου με ένα β.γ.

Τρίτος Γύρος: πλέξτε 2 γ.σ.α. που θα σας επιτρέψουν να γυρίσετε, μετά πλέξτε 1 απλό ποδαράκι (ποδ.) στο κενό ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο πόντο του δεύτερου γύρου, και στη συνέχεια 1 γ.σ.α. * 1 ποδ., 1 γ.σ.α. στα δύο επόμενα κενά, [1 ποδ., 1 γ.σ.α] δύο φορές στο επόμενο κενό*. Επαναλάβετε από * σε * άλλες δύο φορές, πλέξτε ακόμα 1 ποδ., 1 γ.σ.α. στα τελευταία δύο κενά και ενώστε τον τελευταίο πόντο με την αρχή του γύρου με ένα β.γ.

4ος – 9ος γύρος: συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο όπως στον δεύτερο και τρίτο γύρο, πλέκοντας 1 ποδ, 1 γ.σ.α. σε κάθε κενό του προηγούμενου γύρου, εκτός από τις γωνίες, όπου πλέκετε [1 ποδ, 1 γ.σ.α.] δύο φορές σε κάθε κενό.

10ος γύρος: Ενώστε μια λωρίδα από διαφορετικό χρώμα και ολοκληρώστε τον γύρο κατά τον ίδιο τρόπο με τους προηγούμενους. Ενώστε γερά την τελευταία θηλιά με την πρώτη του γύρου κάνοντας ένα β.γ.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Πλέξτε μια αλυσίδα από 8 γ.σ.α. και ενώστε τη στην άκρη μιας γωνίας με ένα β.γ. ώστε να φτιάξετε θηλιά για να κρεμάτε το πιαστράκι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στερεώσει όλες τις ελεύθερες άκρες, χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο βελονάκι για να τις περάσετε ανάμεσα στους πόντους, στο πίσω μέρος .

Πώς θα φτιάξετε τις λωρίδες υφάσματος

Κόψτε λωρίδες από μακό ύφασμα με φάρδος περίπου 2 εκ. Αν το φάρδος της λωρίδας ποικίλει, θα προσθέσετε χαρακτήρα στο εργόχειρό σας. Αν ένα ύφασμα έχει κάποιο σχέδιο, μην το πετάξετε – θα αλλάξει εντελώς αφού το πλέξετε.

Συντομογραφίες πλεξίματος με βελονάκι

αλ. = απλή αλυσίδα

ποδ. = απλό ποδαράκι

συν. = συνεχίστε

γυρ. =  γύρος

κεν.  = κενό

γ.σ.α.  = γαϊτανάκια στον αέρα

β.γ. = βουβό γαϊτανάκι

διπ. = διπλό ποδαράκι 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΑΞΟΥΜΕ

  • Αναφορά
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Μέσα σε 5 μέρες δεν μου είχε μείνει ούτε ένα εκ πτωτικό κουπόνι! Ένιωθα σαν τον Άγιο Βασίλη! Πολύ μεγάλος ενθουσιασμός και προθυμία! Και 40 δείγματα να είχα και 40 κουπόνια θα είχαν φύγει πανεύκολα! Και ο Άγιος Βασίλης φέτος με Swiffer ξεσκονίζει το έλκηθρο του!

"

απο Πρεσβευτή
ριτααα