Μάθετε να χρησιμοποιείτε τη Ρητίνη και θα εκπλαγείτε με το πόσα μπορείτε να δημιουργήσετε.

Μάθετε να χρησιμοποιείτε τη Ρητίνη και θα εκπλαγείτε με το πόσα μπορείτε να δημιουργήσετε.

Μπορείτε να κατασκευάσετε πολλά, όμορφα αντικείμενα με τη ρητίνη - ειδικά αν φτιάξετε τα δικά σας καλούπια. Να μερικές εξαιρετικές ιδέες για σας.


Η ρητίνη, γνωστή και ως ρετσίνι, αποτελεί μία παχύρρευση ουσία που προέρχεται από τον φλοιό κωνοφόρων δέντρων, όπως τα πεύκα. Μετά από ειδική επεξεργασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή διαφόρων υλικών, όπως βαφές, πλαστικές ύλες και στην περίπτωσή μας καλούπια για μοναδικές δημιουργίες!

Για να ξεκινήσετε

Φτιάξτε τα δικά σας καλούπια

Μπορείτε να φτιάξετε ένα καλούπι από οτιδήποτε, και να το χρησιμοποιήσετε όσες φορές θέλετε. Ξεκινήστε με κάποιο αντικείμενο που είναι επίπεδο στη μια πλευρά του, γιατί είναι ευκολότερο να δουλέψετε με αυτό.

 Θα χρειαστείτε:

  • ένα αντικείμενο που σας αρέσει για να φτιάξετε το καλούπι
  • λάστιχο σιλικόνης, Α και Β (δείτε το βήμα 2)
  • ένα πλαστικό δοχείο για την ανάμιξη του λάστιχου
  • ένα πλαστικό μπολ με επίπεδο πάτο για το καλούπι (αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το αντικείμενο από το οποίο θα φτιάξετε το καλούπι)
  • πλαστικά κουτάλια
  • χάρτινα κύπελλα
  • ξυλάκια κατασκευών (κόψτε το ένα άκρο για να είναι ίσιο)
  • γάντια από νιτρίλιο-καουτσούκ ή βινύλιο (όχι λάτεξ)
  • προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια σας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δουλέψτε σε θερμοκρασία δωματίου και σε χώρο που αερίζεται καλά. Φορέστε τα προστατευτικά γυαλιά και τα γάντια νιτριλίου ή βινυλίου (το λάτεξ αναστέλλει την κατεργασία του λάστιχου). Αν το αντικείμενο που θέλετε να βγάλετε σε καλούπι είναι πορώδες, θα χρειαστεί να κλείσετε τους πόρους από πριν με ένα κατάλληλο προϊόν ή να το περάσετε με βερνικόχρωμα.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Για την κατασκευή:

1. Τοποθετήστε το αντικείμενο που θέλετε να βγάλετε σε καλούπι με την επίπεδη επιφάνεια να κοιτάζει προς τα κάτω, μέσα στο πλαστικό μπολ με τον επίπεδο πάτο.

ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ Αν φοβάστε ότι το αντικείμενο θα κινηθεί όταν θα χύσετε το λάστιχο πάνω του, στερεώστε το με Prestik.

2. Βάλτε ίσες ποσότητες από το λάστιχο σιλικόνης Α και Β σε δύο ξεχωριστά κύπελλα. Για να μετρήσετε την ποσότητα ευκολότερα, μπορείτε για παράδειγμα να βάλετε ένα σημάδι στα 4 εκατοστά από τον πάτο κάθε κυπέλλου και να γεμίσετε και τα δύο κύπελλα μέχρι το σημάδι.

3. Βάλτε τα δύο υγρά στο πλαστικό δοχείο και ανακατέψτε καλά για να γίνει το χρώμα ομοιόμορφο. Δουλέψτε το μίγμα με αργές κινήσεις αντί να το ανακατέψετε έντονα, για να μην σχηματιστούν φυσαλίδες. Αφού τελειώσει το ανακάτεμα, έχετε 30 λεπτά για να επεξεργαστείτε το μίγμα λάστιχου σιλικόνης προτού αρχίσει να πήζει.

4. Κρατήστε το δοχείο με το μίγμα του λάστιχου πάνω από το πλαστικό μπολ, σηκώνοντάς το όσο το δυνατόν πιο ψηλά για να σπάσουν οι φυσαλίδες αν υπάρχουν. Ρίξτε το μίγμα στο μπολ λίγο-λίγο. Κρατήστε το δοχείο όσο γίνεται πιο σταθερό, χωρίς να μετακινείται. Αφήστε το μίγμα να απλώσει από μόνο του χωρίς να κάνετε κάτι εσείς. Έτσι μειώνεται ακόμα περισσότερο η πιθανότητα να σχηματιστούν φυσαλίδες. Ρίξτε αρκετή ποσότητα από το μίγμα ώστε να καλύψει το αντικείμενο κατά τουλάχιστον 1 εκατοστό.

5. Αφήστε το να πήξει για τουλάχιστον 24 ώρες προτού το ξεκαλουπώσετε. Τραβήξτε με μεγάλη προσοχή το λάστιχο από το αντικείμενο για να ολοκληρώσετε το καλούπι σας.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Μέσα σε 5 μέρες δεν μου είχε μείνει ούτε ένα εκ πτωτικό κουπόνι! Ένιωθα σαν τον Άγιο Βασίλη! Πολύ μεγάλος ενθουσιασμός και προθυμία! Και 40 δείγματα να είχα και 40 κουπόνια θα είχαν φύγει πανεύκολα! Και ο Άγιος Βασίλης φέτος με Swiffer ξεσκονίζει το έλκηθρο του!

"

απο Πρεσβευτή
ριτααα